78 metų japono aistra – pirmojo asmens šaudyklės  (23)

Šiandien žaidimų pasaulyje yra susiformavę du stereotipai: japonai nemėgsta „FPS“ stiliaus žaidimų ir pagyvenę žmonės žaidžia tik su „Wii“ (jeigu išvis žaidžia). 78 metų Akira Kitajima – didelė išimtis, nes didžiausia jo aistra – šaudyklės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik sulaukęs 65 metų jis nusipirko savo pirmąją šaudyklę – „Doom II“. Jam prireikė daugybės mėnesių, kad įveiktu žaidimą, o didžiausia problema jam buvo ugnies kamuoliai, kurių išvengti nebuvo lengva. Nuo to laiko Akira, žinomas slapyvardžiu aki_tan, įsijautė į šaudykles.

„Aš nežaidžiu daugelio žaidėjų režime, nebandau „co-op“. Aš noriu mėgautis pačiu žaidimu, kuris sugebėjo mane įtraukti“, - teigia jis. „Tuo metu kai nežaidžiu, mėgstu rašyti žaidimų perėjimus ir galima sakyti, tai dar vienas būdas mėgautis žaidimu“.

Jis netgi turi tinklalapį, kuriame talpina šaudyklių perėjimus. Šiandien ten galime jų rasti tikrai nemažai: nuo „Crysis“ iki „Doom“. Akiros draugai ir šeima teigia esantys laimingi, kad jų senelis rado užsiėmimą, kuris jam labai patinka ir svarbiausia – neleidžia pasenti.

Tiesa, nepaisant savo aistros, pats Akira nemano, kad šaudyklės galėtų kada nors išpopuliarėti jo šalyje. „Manau, kad Japonijoje yra tam tikra emocinė tuštuma, kuri ir sulaiko japonus nuo šaudyklių“.

Bet pačio Akiros tai pernelyg nejaudina: jis ir toliau žaidžia, bei atnaujina savo tinklalapį. Tik va yra vienas dalykas: „Aš vis spėlioju, ar pasirodys kada nors japoniška „Far Cry 2“ žaidimo versija...?“, - užbaigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: games.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)