Keisčiausi pasaulio restoranai  (6)

Ar galima valgyti įdomiai? Pasirodo, pasaulyje egzistuoja daugybė restoranų, kviečiančių maistu mėgautis neįprastose vietose. Po vandeniu, danguje, kalėjime ar netgi tualete! Kviečiame į kelionę po ekcentriškuosius pasaulio restoranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Ithaa povandeninis restoranas Maldyvuose.

Šis akvariumo tipo restoranas priklauso Hiltonų viešbučių industrijai ir yra įsikūręs Rangali saloje, Maldyvų respublikoje. Jį kuriant buvo pasitelktos technologijos, naudojamos viešųjų akvariumų statyboms.

Devynių metrų restorano ertmę gaubia trys penkiametrinės akrilinės arkos. Tai didžiausia patalpa, kada nors įrengta po vandeniu. Restorano konstrukcija buvo pagaminta Singapūre ir vėliau atplukdyta, bei didžiuliu kranu panardinta po vandeniu. Ją remia keturios plieninės kolonos, įsmeigtos į jūros dugną.

Visos statybos kainavo beveik 5 milijonus JAV dolerių. Povandeninis restoranas gali vienu metu sutalpinti 14 žmonių. Už pusryčius restorano svečiai turi būti pasiruošę pakloti apie 120 dolerių, už pietus – 250.

Pasak vyriausiojo restorano vadybininko: „Ithaa restorano tikslas yra surengti akistatą pietaujantiems svečius su kerinčiu povandeniniu Maldyvų pasauliu. Visi jie būna apstulbinti jo spalvų, aiškumo ir grožio. Tai idealus būdas žmonėms išbandyti puikią vietinę virtuvę ir mėgautis jūriniu pasauliu nesušlampant kojų.“

Apie Ithaa restoraną mes jau esame anksčiau rašę - ten pat galima peržiūrėti ir daugiau restorano nuotraukų.

2. Baggers restoranas Niurnberge

Įgriso šiurkštūs padavėjai? Vienas žmogus, Maiklas Makas iš Vokietijos rado išeitį ir įkūrė pirmą automatizuotą restoraną Niurnbergo pakraščiuose.

Kiekvienas žmogus sėda prie staliuko su įmontuotu ekranu, kuriame išsirenka ir savarankiškai užsisako patiekalą. Maistas vėliau nuleidžiamas specialiu spiralės formos juostiniu transporteriu. Kol klientai laukia užsakymo, jie gali iš to paties kompiuterio rašyti elektroninius laiškus ar SMS žinutes draugams.

Kaip visa tai atrodo vizualiai, galite peržiūrėti šioje naujienoje - joje rasite ir video intarpą apie šį keistą restoraną.

Restoranas siūlo rinktis iš tradicinių vokiškų patiekalų: skerdienos rinkinių, dešrelių ar skrudintų kepsnių. Neseniai sumanusis bavaras užpatentavo savo automatizuotą restoraną, tad netruks jų atsirasti turėtų ir kitose vietose.

3. „Pietūs danguje“ (įvairiose pasaulio vietose)

„Pietūs danguje“ (angl. Dinner in the Sky) tai nauja koncepcija, skirta pietauti dideliame aukštyje. Septynių tonų mobili platforma su kranu 22 diržu apjuostus, prie stalo pasodintus, žmones iškelia į 50 metrų aukštį.

Vienintelis reikalavimas – svečiai negali būtų žemesni nei 152 cm. Taip pat jie turi būti pasiruošę išleisti apie 30 000 JAV dolerių (būtent tiek kainuoja įrenginio nuoma aštuonioms valandoms). Dar rekomenduojama prieš pakylant apsilankyti tualete. Nors kranas stalą žemėn nuleidžia vos per minutę, tačiau kai vienas žmogus užsimano į gerą vietą – leidžiasi visi.

Šiuo metu „Pietūs danguje“ reziduoja tokiuose miestuose kaip Paryžius, Briuselis ir Dubajus.

4. „Fortezza Medicea“ kalėjimo restoranas Volteroje, Italijoje

Į šį restoraną patekti yra itin sunku. Norintieji patietauti „Fortezaa Medicea“ turi turėti nepriekaištingą reputaciją ir gauti sutikimą iš Italijos teisingumo ministerijos. Nes čia lankytojai yra aptarnaujami kalinių, iš kurių kai kurie nuteisti net 25 metų laisvės atėmimo bausmėmis.

2006 m. netoli Pizos miesto įrengtas restoranas 500 metų kalėjimo patalpuose buvo socialinis eksperimentas. Norėta išsiaiškinti, ar užkietėję Italijos nusikaltėliai yra pajėgūs būti apmokyti ir dirbti.

Lankytojai pietauja didžiulėje salėje, apstatytoje paprastais suolais. Saugumo sumetimais valgoma iš plastikinių indų. Tvarką akylai prižiūri kalėjimo sargyba.

5. Tualetų restoranas Taipėjuje, Taivane

Tai iš tiesų vienas ekcentriškiausių restoranų pasaulyje. Vakariečiams sunku suvokti, kaip galima mėgautis maistu tualeto aplinkoje, tačiau tarp azijiečių ši novatoriška idėja žaibiškai pelnė pripažinimą.

Visi lankytojai pietaudami sėdi ant tikrų klozetų. Laimei, šie yra uždengti. Stalai – stikliniu paviršiumi uždengtos vonios. Dar interjeras dekoruotas tokiomis detalėmis kaip: prie sienos pritvirtintais neoniniais čiaupais ir pisuarų formų lempomis.

Stebėtina tai, kad kainos restorane-tualete nesikandžioja. Pietūs (įskaitant sriubą ir desertą) čia atsieina vos 10 dolerių. Sekme tapusio restorano savininkas neseniai atidarė porą šio tipo restoranų dar keliose Azijos vietovėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(2)

Komentarai (6)