Atsitiktinumai, krizės ir mes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-23 09:52
1. Per daug naiviai į viską žiūri. 2. Vėl tie populistiniai šūkiai "...aktivi visuomene... valdzia daro ka nori..." ir t. t. 3. Juk sakiau - siūlyk TIKRĄ problemos sprendimo būdą, o ne abstrakcijas... (potekstė - jei nežinai, geriau patylėk). 4. P.s. jei esi LIETUVIS - derėtų išmokti rašyti LIETUVIŠKAI
Anonymous 2009-01-23 12:07
1. nezinau gal taip, gal ne 2. is vienos puses tai populistinis sukis, bet realiai tai vienintelis garantas demokratijos visuomeneje. Nes kitaip, tik zodis demokratija. Cia labiau diskusinis varijantas ir tai labiau kelias, o ne sprendimas. 3. O ka siulyti dabar, tai pats siulyk ekonomistai gausiai teike savo pasiulimus pries krize, per krize ir dabar. Darbuotoju profsajungos teikia savo pasiulymus. As galiu tik sau ka pasiulyti ar patarti 4. Moketi moku, tik rasau greituoju budu (neziuredamas i klaviatura) Na o krize man ne tik sprendimai, kaip is jos iseiti. Tai siaip suvokimas, kas vyksta ir kodel vyksta. Plius suo atveju, dar diskusija su tais zmonem, kas nori diskutuoti
Anonymous 2009-01-23 12:28
Gerai, gerai, nediskutuojam - užsikimš forumas Visgi geriau rašyk lėčiau, bet LIETUVIŠKAI
blizzard 2009-01-23 15:23
leo seip amerika yra prisikolinus visoms pasaulio valstybems ir toliau skolinasi ( cekuolio laideliu daugiau apziurek ) niekas doleriu nespausdina , kitaip tos skolos jau senei butu atiduotos..
Violet 2009-01-23 15:53
blizzard, visiškai teisingai - dolerių niekas nespausdina tik užsigeidus jų (išskyrus ten pvz. Š. Korėja ir panašiai).Ir už tai yra atsakingas centrinis pasaulio bankas,tačiau jis daro dar didesnes machinacijas,susijusias su komerciniais bankais ir jų išduodamomis paskolomis,kurios neturi realaus piniginio pagrindo,o procentai išvis neegzistuoja ir niekada neegzistuos,jų neuždirbs nei mūsų vaikai,nei jų vaikai... (filmuke "Money As Debt" raginama sukurti visiškai naują finansų sistemą).Kažkada finansinė sistema buvo paremta natūriniais mainais,vėliau dėl patogumo buvo sugalvota daiktus įvertinti auksinėmis ir sidabrinėmis monetomis,dar vėliau auksas buvo padengiamas popieriniais banknotais (nepamenu santykio).Ir kuomet pakankamai išsivystė bankų infrastruktūra,pinigai buvo pradėti dalinti paskolos pavidalu pasirašant "pasižadėjimą" juos kažkada atiduoti + su procentais.Viskas vyksta sklandžiai iki to momento,kuomet iš bankų didžioji dalis indėlininkų išsiima pinigus grynaisiais,kurių kur kas mažiau nei išdalinta paskolomis.Taip pat dėl šios priežasties bankai visada tyli apie gręsiantį bankrotą ir apie realių pinigų kiekį ,likusį saugyklose.
Anonymous 2009-01-23 15:57
o kas is to kad amerika skolinga, o gi nieko, amerikai tik geriau nuo to. Skolos ne is daungaus atsirado. O uz tam tikrus produktus ir paslaugas, kurias amerika gavo.
Anonymous 2009-01-24 15:27
straipsnis, reiketu perspausdint L.Rytui., pakeltu nuotaika liurbiams.
Anonymous 2009-03-23 23:33
mvsa please visit odaback.1d cialis <a href=http://odaback.1d>cialis</a> ly375
Ričardas 2010-04-26 17:03
Pasaulyje neregėtu greičiu dideja žiurkių popoliacija.Bandymas prieš ją kovoti neduoda jokių rezultatų.Mokslininkams pradėjus tirti popoliacijos priežastis išaiškejo,kad žiurkės įsisavinę kolektyvinį mastymą,kiekvienos žiurkės smegenys veikia kaip ląstelė,o visa žiurkių gauja masto kaip vienas individas.Kol žmonija neperpras kolektyvinio mastymo savybių,jai gresia išnykimas,ar civilizacijos pilnas išsigimimas ir susinaikinimas.