Parduodamas futuristinis mokslinio „Venus“ projekto štabas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-20 17:03
Kas per Venus projektas? Tingiu ieškot informacijos, pakomentuokit čia
Anonymous 2009-02-20 18:01
Ai tingiu komentuot, pasiieskok informacijos
Anonymous 2009-02-20 21:01
Del to, kad per artimiausius 10 metu gali zlugti ekonomine sistema manau nusisnekejo. O seip tai nenoreciau gyventi tokiam pasauly kur nera pinigu ir ekonomikos, jokio idomumo nebutu, jokiu paskatu... Cia grynai vaizdelis is Wall-E filmo, kai niekas nedirba, visi nusipeneje, kiaura diena sedi. Ir seip kazin ar imanoma tokia santvarka, nes zmogaus pirstai lenkias i save ir tikrai atsiras tokiu kure nori daugiau, negu jiems duoda. Cia grynai socialistine(komunistine) ideja, tik dar blogiau, ten bent skelbiama, kad visi dirba kas kiek nori ir gali, o cia, kad isvis nereikia dirbi, baisu net pagalvot, ka isvis reiktu veikt...
meslinukas 2009-02-20 21:03
Venus projektas smirdi pagal tą venus projektą žmonija turi pakankamai resursų, kad galėtų versti piniginę, trūkumu paremtą sistemą ir visi gyventi "rojuje", nes viską už mus darytų robotai (robotai kasa geležį, augina mums maistą, gamina kitus resusrus, naudojmi tik atsinaujinančios energijos šaltiniai, robotai gamina robotus ir taip toliau), o mes galėtume veikti ką norime ir kiek norime. kitaip tariant - neįgyvendinama utopija, nes taip gyvendami degraduotume kaip aborigenai australijoje jei nori plačiau paklausyti šitos pasakėlės pažiūrėk zeitgeist II dali (addendum (atrodo))
SKazas 2009-02-20 21:55
Tinginystė prie ko privaro. Viską turi padaryti robotai, o patys pavirstume daržovėmis.
jordanbn2 2009-02-24 20:55
Manau kada nors vis tiek žmonija pasieks tokį lygį kai viską atliks robotai, juk to ir siekiama, na be pinigų neliktų paskatos, bet jei viską gali turėt - pinigai beverčiai. Tai yra gyveni kur nori, (jei vieta neužimta) ir kaip nori, kad ir pilyje,valgai ką nori važineji skraidai kur nori su kuo nori, liktų tik intelektualus darbas- kaip dar pagerinti būtį ir kaip ištyrinėti kas dar neištirta - kosmosas, mikropasaulis. Beje ne visi linkę virsti daržovėmis, kai pagrindiniai poreikiai patenkinti pasireiškia kūrybiškumas,kurį žmonės siekia realizuoti. Aišku dalis žmonijos virs daržovėmis, bet čia jau nieko nepadarysi. Dar aišku bus nesveikų kolekcionierių kurie ko nors norės daug ir dar daugiau, čia jau reiketu įvest ribojimus, o gal nereikėtų panaikint pinigų, tiesiog visi galėtų normaliai gyvent nedirbdami,tačiau dirbantieji protinį darbą už uždirbtus pinigus galėtų įsigyti daugiau. Darbo valandos neturėtų būti nustatytos. Taip pat mokymasis irgi turėtų būti apmokamas. Nuosavybė neišnyktų, tačiau uždarbio jinai neduotų, na išskyrus specifines paslaugas.
Anonymous 2009-03-01 13:59
"Idėjos pagrindas – pasaulis be pinigų bei ekonomikos." O miesteis tik uz 550limonu
Anonymous 2009-03-02 02:20
nu zinai, nereikia maisyt ideologijos su durnumu, jeigu tiek praso vadinasi tiek verta (na bent jau daugmaz turetu but), o uz gautas babkes galima nemazai nuveikt judejimo labui... ps. kas del viritmo darzovem tai cia 100% priklauso nuo zmogaus issilavinimo ir auklejimo. Mano nuomone tai tikrai didele dalis zmoniu greitai atsidurtu ivairiuose tyrimu institutuose... ir tai butu pasiekta pasitelkiant viena is paprasciauiu zmoniu motyvavimo mechanizmu - goduma . Isivaizduokit, kad jums patinka vazineti su masina (turbut nelabai sunku ), dabar isivaizduokim, kad jum patinka tai daryti greitai, tai jus naturaliai noresite tureti greita masina. Siuolaikineje sistemoje tai reikstu, kad reikia, daug ir nuobodziai dirbti, taupyti pinigus ir pirti patinkancia masina. Bet Venus pasaulyje jus norit tureti greiciausia gaminama masina, prasom! Tada iskyla klausimas, kas toliau? O toliau jei tikrai patinka, eini i univiera ten kur zmones gamina dar greitesnes ir jeigu prisidesi tau gasi pavazinet su prototipais, plius busi pirmas eileje kai paleis i serijine gamyba. O is kitos puses, ne zmoniu kiekis apsprendzia pazanga, o tai kiek ju naudoja savo pilka mase pagal paskirti. Kai nereikia kasdiena plot'inti is kur cia koki batono gabala susisaudzius, kad skrandy skyle neatsivertu, gali pastebet kad staiga visokiu geru ideju gimsta, o dar geriau, kai yra kur jas realizuos.
Anonymous 2009-03-03 19:21
Venus projektas puikus, tik ne prie monitarines santvarkos zmonems ji suprast. Vegetuot ten nieks nevegetuos, nes nuo mazu dienu vaikams bus kalama kad mokslas, zinios ir isradimai yra ju tikslas, kaip dabartiniams vaikams kalama i galva kad pinigai (geras darbas, kad uzdirbt kuo daugiau ir panasiai). Uzauge santvarkoj kai viska gali gaut nemokamai, naujoji karta nebezinos ka reiskia godumas (godumas - tai pasamoninis savisaugos jausmas, kai reikia daug, kad po to nepritruktu). Viskas bus orientuota i nauju technologiju vystyma, isradimus ir pan. Karas ir smurtas butu praeitis, o zmones vel pradetu mirti sava mirtimi, kas paskutini karta ivyko jei neklystu pries gerus 100 metu.
Anonymous 2009-03-11 20:46
Be pinigų gyventi įmanoma ne pinigais paremtoje sistemoje. Ne pinigais paremta sistema įmanoma. Ne pinigais paremtai sistemai sukurti reikia noro, žinių, galimybių.