Išrinkti švariausi Europos miestai  (4)

Pačiais žaliausiais miestais Stokholmą ir Hamburgą paskelbė Europos Komisija, atsižvelgdama į juose kilusią iniciatyvą kuo labiau rūpintis gyvenamąja aplinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos sostinė švariausio miesto vardu galės didžiuotis ne tik šiais, bet ir 2010 metais, o antras pagal dydį Vokietijos miestas Hamburgas – dar ir 2011-aisiais. Šiemet tapti pačiu švariausiu Europos miestu norėjo ir Amsterdamas, Bristolis, Kopenhaga, Oslas, Freiburgas ir Miunsteris. „Didžioji dalis Europos gyventojų gyvena miestuose ir kenčia nuo užterštos aplinkos. Stokholmas ir Hamburgas yra patys aktyviausi miestai, jei kalbėsime apie pastangas kuo labiau sumažinti oro užterštumą ir šiltnamio efektą. Be to, abu šie miestai labai daug dėmesio skiria ir atliekų perdirbimui bei nutekamųjų vandenų švarai. Jų pavyzdys turėtų įkvėpti visą Europą“, – sakė ES specialios komisijos atstovas Stavrosas Dimas.

S.Dimas priminė, kad nuo 1990 metų Hamburgas sumažino šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą į atmosferą 15 proc. ir siekia, kad iki 2020 metų jis sumažėtų dar 40 proc., o iki 2050-ųjų - net 80 procentų. Be to, ES aplinkosaugos ekspertai labai giria ir šio miesto viešojo transporto sistemą.

Stokholmas įvertintas už tai, kad šiandien 95 proc. Švedijos sostinės gyventojų gyvena šalia žaliųjų zonų. Įvairūs sodinukai leidžia sumažinti miesto triukšmą ir valo iš oro nuodingas išmetamąsias dujas. Ekspertai taip pat giria ir Stokholmo viešąjį transportą, gerą atliekų perdirbimą ir švedų pastangas sumažinti anglies dioksido išmetimą į atmosferą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lietuvos žinios
(2)
(0)
(2)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: