"Mitų griovėjų" sukeltas sprogimas sutrupino mažo miestelio pastatų langus  (17)

"Mitų griovėjų" ("Mythbusters") aistra sprogmenims pasireiškė šiek tiek nekontroliuojamomis pasekmėmis - šios savaitės pradžioje Esparto (Kalifornija, JAV) miestelio apylinkėse detonavus 230kg amonio nitrato, dalyje pastatų teko iš naujo stiklinti langus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprogdinimas buvo atliktas maždaug mylios (1,6km) atstumu nuo artimiausių pastatų, tačiau panašu, kad šis atstumas buvo per mažas ir sklindanti smūginė banga nespėjo nuslopti iki visiškai nekenksmingo lygio. Eksperimentas buvo skirtas patikrinti angliškam frazeologizmui "to knock someone's socks off" (panašus lietuviškas išsireiškimas galėtų būti "išversti iš klumpių"). Kol kas neaišku, ar eksperimento metu naudotas manekenas liko apautas kojinėmis (ar klumpėmis), tačiau pakraštyje esantiems Esparto namams išdužo langai, o vieną nustebusią moteriškę smūgis net numetė nuo lovos.

Bet kuriuo atveju "Mythbusters" kolektyvas visus išdužusius langus pakeitė tą pačią dieną, o miestelio gyventojų atsiliepimai apie įvykusį incidentą iš esmės liko teigiami - nepaisant to, kad apie filmavimo darbus jie nebuvo informuoti. Su miestelio valdžia filmavimo darbų scenarijus buvo suderintas, o sprogimą stebėjo gaisrininkų brigada. Vėliau miestelio administracijos atstovai teigė, kad sprendimas neinformuoti buvo priimtas kaip tik siekiant bijantis, kad reginio pažiūrėti norintys gyventojai per daug arti priartės prie sprogimo epicentro. Kaip parodė patirtis, toks sprendimas buvo teisingas, tik kitą kartą tokius eksperimentus teks atlikinėti toliau nuo gyvenamųjų zonų. Kada bus rodomas šis "Mitų griovėjų" epizodas kol kas neatskleidžiama.

(1)
(0)
(1)

Komentarai (17)