Viskonsino policija GPS įrangą asmenims sekti galės naudoti be papildomų leidimų  (14)

Praėjusią savaitę JAV Viskonsino valstijos teismas nutarė, kad vietinė policija, naudodama GPS, gali sekti ką tik panorėjusi, nesvarbu ar tai įtariamasis ar ne, o tokiems veiksmams pareigūnams nebus reikalingas joks teismo orderis ar netgi rimtesnis motyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstijos teisėjas Paul'as Lundsten'as protokole įrašė, kad "policija praktiškai neturi apribojimų sekant kieno nors judėjimą viešosiose erdvėse naudojant GPS įtaisus". Nenuostabu, kad vietinių pareigūnų atstovai tai įvardija kaip "svarbią pergalę viešojo saugumo srityje", nors Amerikos Civilinių Teisių Sąjungos (ACLU) atstovai jau pareiškė, kad tai yra esminė invazija į žmogaus privatumą. Kai kurie advokatai taip pat įsitikinę, kad toks sprendimas vyriausybei atveria dar didesnes galimybes slapta stebėti šalies piliečius.

Pagal dabartinius valstijos įstatymus policija gali sumontuoti GPS įrangą bet kuriame automobilyje ir naudotis aj sekdami žmones, taip nepažeisdami jų konstitucinių teisių - netgi tuo atveju, jei vairuotojai nėra įtariami padarę nusikaltimą. Pareigūnams nereikia gauti išankstinių leidimų, nes GPS sekimas nesusijęs su apieškojimu arba suėmimu.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)