P.Krugman. Ekonomikos smukimas jau sulėtėjo  (1)

Dugnas jau gali būti ir pasiektas, tačiau tai dar nereiškia, kad pasaulio ekonomika sugebės greitai atsigauti. Tuo įsitikinęs Nobelio premijos laureatas Paulas Krugmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai įvertintas Nobelio ekonomikos premija P.Krugmanas išpranašavo pasaulinę ūkio recesiją, kai dauguma analitikų kalbėjo tik apie sumažėsiantį ūkio augimą. Todėl dabar kiekvienas šio ekonomisto žodis gaudyte gaudomas ir visi laukia jo tolesnių prognozių.

Kalbėdamas tarptautiniame finansininkų forume Prinstono universitete garsusis ekonomistas pareiškė, kad greito atsigavimo nereikia tikėtis. Įvairūs ekonominiai indikatoriai rodo, kad ūkio smukimas sulėtėjo, o kreditams skirtos lėšos ėmė aktyviau suktis finansų sistemoje. To pavyko pasiekti didžia dalimi dėl to, kad JAV federalinė rezervų sistema ir daugybė kitų valstybių centrinių bankų ėmėsi masinės intervencijos į ekonomiką.

Tačiau P.Krugmanas pabrėžė, kad bet kokios kalbos apie ūkio atsigavimą yra dar per ankstyvos. Spartus pasaulio ekonomikos atsigavimas neįmanomas dėl to, kad bankai labai priklauso nuo skolintų pinigų, o tiek stambios korporacijos, tiek smulkūs namų ūkiai jaučia milžinišką spaudimą.

P.Krugmanas paragino valstybes imtis dar griežtesnio ūkio reguliavimo, kad panašios krizės nepasikartotų ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lietuvos žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)