Trimetė mergaitė internetu įsigijo... ekskavatorių  (8)

Vieną rytą trijų metų amžiaus mergaitė iš Naujosios Zelandijos nuobodžiaudama prisėdo prie tėvų kompiuterio. Čia pasinaudodama tuo, kad kompiuteryje buvo palikti automatinio prisijungimo prie internetinės prekybos sistemų duomenys, ji sugebėjo nusipirkti naudotą ekskavatorių, kainuojantį maždaug 15000 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juokingiausia tai, kad mergaitei net nepatinka žaisti su techniką įmituojančiais žaislais. Savo dukrelę tėvai apibūdina kaip "ypač mergaitišką". "Kai ji su tėčiu kartu eina žvejoti, net tada pasipuošia savo gražiausiomis suknelėmis", pasakoja jos mama. "Manau kad ji tiesiog spaudė kompiuterio mygtukus ir jai buvo įdomu žiūrėti, kas vyksta".

Kaip niekad anksčiau tokie įvykiai demonstruoja didžiulę interneto galią, nekalbant apie jo beasmeniškumą, intelektualių "saugiklių" nebuvimą ir žmonių pasikliovimą automatiniais slaptažodžių saugojimais, kuriais mes patys apeiname nuolat tobulinamas saugumo užkardas. Žinoma, ši istorija baigėsi laimingai - aukciono svetainės pardavėjas atsiėmė atgal "Kobelco" ekskavatorių, grąžino pinigus ir savo prekę pardavė kitam - šį kartą tikram pirkėjui, o mergaitės tėvai nebenaudoja automatinio prisijungimo funkcijos.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)