Save "suvalgančio" stalo koncepcija  (5)

Dauguma žmonių pageidauja, kad jų baldai tarnautų kuo ilgiau. Dizaineriai Ate Atema ir Amy Campos pasuko kiek kitokiu keliu - jų stalas pagamintas iš kiaušiniams sudėti naudojamų kartoninių dėžučių, kurias jose augantys augalai palaipsniui suvartoja kaip medžiagą maistui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, šis "Auto-kanibalistiniu" pramintas stalas yra laikinas objektas, tačiau autorių požiūris į ekologinę pusiausvyrą yra išties originalus. Kartoninėms dėžutėms suklijuoti panaudoti natūralūs klijai - kvietinių miltų ir vandens mišinys. Jei stale pasodinami valgomi augalai, laikui bėgant juos galima skinti - taip tarsi sukuriama vieta, kur maistas ir auginamas, ir valgomas. Deja, laikui bėgant augalai "suvalgo" ir patį stalą.

Ate pabrėžia, kad gamtoje resursai nuolat perdirbami. Nenutrūkstamo ciklo metu medžiagos suardomos ir vėl suformuojamos. Tiek anksčiau, tiek dabar žmogaus pagaminti objektai linkę priešintis šiam reiškiniui. Vietoj statinio egzistavimo "Auto-kanibalistinis" stalas tarsi priima gamtos polinkį pakartotinai naudoti energiją ir medžiagą. 

Koncepcija eksponuojama Niujorke (JAV) meno galerijoje "Studio-X" surengtoje parodoje "InDisposed".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)