Skulptūrų menas iš... gyvsidabrio (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2009-06-07 12:28
Gyvsidabrio kuris yra viename termometre neuztenka nunuodyt zmogaus
creator 2009-06-07 13:38
Tai labai sąlygiška Žiūrint kur gyveni
lgtech 2009-06-07 14:07
O tai jei pvz suduzta termometras po lova ir to gyvsidabrio nesurenki, tai tada gyvsidabrio garai to truputi zudo zmogu?
SG 2009-06-07 15:27
Va tame ir esmė, kad greičiausiai nuodingi tik gyvsidabrio garai, o ne jis pats. Iš savo patirties žinau. Pažįstu, kas prieš 10 metų netyčia išsivirė arbatą su gyvsidabriu (ilga istorija) ir gėrė ne tik jis, bet ir daugiau žmonių, iki šiol visi gyvi ir atrodo sveiki.
kionig 2009-06-07 19:01
Taip gyvsidabrio garai labai nuodingi. Siaip jis kaupiasi kazkuriuose organuose ir poveikis atsiranda ne is kart taigi, tas zudimas, netenka tokios reiksmes, kaip apsinuodijimas, kuris lieka visam gyvenimui, ir tai gali atsiliepti tavo atzalom. Is tikruju cia grazu, bet tik tokiomis salygomis
tomechek 2009-06-08 01:59
Galeciau idomesni dalyka parodyti. Yra toks metalas - galis (31 Ga). Kambario temperaturoje jis kietas, gal kietesnis uz gelezi ir gana trapus. Grazus, sidabrinio blizgesio. Idomumas tame, kad jo lydymosi temperatura yra 29.8 laipsniu Celsijaus. Tai reiskia, kad ji galima islydyti rankoje. Palaikius 10-20 minuciu rankoje gabaliukas galio tampa skystu kaip gyvsidabris. Kitas idomumas tas, kad jis siaip sau nebesustingsta kai atvesta iki kambario temperaturos. Bandziau netgi skystu azotu saldyti ir nesustingo, kol neprilieti gabaliuko kieto galio. Tik prilietus persaldytas skystas metalas akimirksniu kristalizuojasi. Dar vienas idomumas - eutektika. Galio ir indzio (49 In) lydinys yra skystas kambario temperaturoje, nors indzio lydymosi temperatura 156 laipsniai. Norint sukurti toki lydini nereikia ju lydyti tiesiogine to zodzio prasme. Uztenka suliesti ir toj vietoj jau atsiranda skystas metalas. Kadandi i to lydinio sudeti ieina daugiau galio, nei indzio, tai efektas toks, lyg su indzio lazdele durtum kiaurai per galio plokstele o toj vietoj bega skystas metalas (atrodantis kaip gyvsidabris). Atrodo tikrai ispudingai ir yra visiskai saugu (sociuju garu slegis zymiai mazesnis nei gyvsidabrio).
SaliamonXP 2009-06-08 11:26
temechek'o pasakojimas man atrodo zymiai idomesnis nei tai kas straipsnyje aprasyta... Siulyciau nufilmuot ikelt i Youtuba ir parasyt straipsniuka technologijoms.lt tikrai noreciau pamatyt kaip tai atrodo... isvis butu idomu pamatyt daugiau idomiosios fizikos eksperimentu. Kas del straipsnio tai ideja visiskai buka. As irgi tokius dalykus darydavau, tik tada dar buvau antroj klasej. Pripili vandens i sausainiu formeles imeti i saldikly ir lauki kol sustings. Dhooo....