Ar ligotas britų kompiuterių piratas bus perduotas JAV teismui?  (25)

Antradienį britų kompiuterių ekspertas dėjo paskutines pastangas, stengdamasis išvengti perdavimo JAV teismui. Jis kaltinamas visų laikų didžiausiu kariniu įsilaužimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

43 metų amžiaus Gary McKinnon advokatai Londono aukštajame teisme tvirtino, jog ginamasis yra pernelyg ligotas, kad būtų perduotas JAV teismui: jis serga autizmo forma – Aspergerio (Asperger) sindromu. „Jei būtų perduotas JAV, jis gali nusižudyti arba susirgti psichine liga“, - teigė Spaudos asociacija („Press Association“).

JAV prokurorai tvirtina, jog Gary McKinnon padarė 700 000 dolerių žalą ir 24 valandoms nutraukė JAV armijos tinklo, kuriam priklauso net 2 000 Vašingtono kompiuterių, darbą.

„Gary McKinnon kaltinamas visų laikų didžiausiu įsilaužimu į karinius kompiuterius“, - sakė JAV prokuroras Paul McNulty. Jis taip pat tvirtino, jog 2001 ir 2002 metais vyriškis pakartotinai įsilaužė į Pentagono ir NASA tinklus. Tikimasi, kad šio klausimo svarstymas bus baigtas jau trečiadienį, tačiau teisėjai nuosprendį gali paskelbti tik po kelių savaičių.

Gary McKinnon buvo suimtas 2002 metais. Nuo to laiko jis nuolat pralaimėdavo svarstymus, kurių metu buvo bandoma išvengti jo perdavimo JAV. Kaltinamasis nori būti teisiamas Londone, nes galėtų tikėtis švelnesnės bausmės. JAV aukštasis teismas gali skirti iki 70 metų laisvės atėmimo bausmę.

Europos žmogaus teisių teismas ir Didžiosios Britanijos aukščiausiasis teismas pritarė kaltinamojo perdavimui. Gary McKinnon susilaukė garsenybių palaikymo: jį remia britų dainininkas Sting, grupės „Pink Floyd“ atlikėjas David Gilmour, Terry Waite ir kiti. „Daug kas priklauso nuo ketinimų, - sakė Terry Waite. – Jis tik norėjo įsitikinti, ar apsauga yra didelė. Na, tai gana absurdiška, ar ne?“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)