Sutvėrimai iš kanalizacijos - tikri, tačiau ne ateiviai ir ne mutantai (Video)  (12)

Šiame video užfiksuoti iš pirmo žvilgsnio kraupiai atrodantys "nežinomi" sutvėrimai, aptikti Raleigh miesto (Šiaurės Karolina, JAV) kanalizacijos vamzdžiuose. Pirmiausia interneto bendruomenė tai palaikė naujausiu "virusiniu" video ar kokia kita išdaiga, tačiau po to paaiškėjo, kad sutvėrimai tikri.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Video papuolė į pačius įvairiausius internetinius portalus ir kriptozoologijai skirtas svetaines. Spekuliacijos, kas tai gali būti, kito nuo realiai egzistuojančių gyvių, tokių kaip samangyviai (bryozoa), duobagyviai (cnidaria), iki įvairiausių idėjų apie glitėsių kamuolius ir paslaptingus "ateivių sutvėrimus, kurie atvyko iščiuplti žmonių smegenis". Nuraminsime, kad tai niekas iš šių paminėtų keistenybių. 


Portalo DeepSeaNews.com komanda, nepatikėjusi sąmokslo teorijomis apie ateivius, nusprendė nusiųsti video žmogui, kuris yra vienos minėtų sričių ekspertas. Gėlavandenių samangyvių tyrimais užsiimantis Tarptautinės Bryozoologijos Asociacijos (angl. International Bryozoology Association) mokslininkas Dr. Timothy S. Wood šį atradimą komentavo taip:

Ačiū už video - jo anksčiau nesu matęs. Ne, čia tikrai ne samangyviai! Tai yra žieduotųjų kirmėlių gniužulai - jos greičiausiai priklauso Naididae genties Tubifex rūšiai. Paprastai jos randamos kietame dirvožemyje ir nuosėdose, ypač užterštų vandens takų dugnuose ir kraštuose. Panašu, kad jos kažkaip pateko į vamzdynus, o kadangi jos čia neranda dirvos, vejasi viena aplink kitą. Tie susitraukimai kuriuos matote gaunasi tada, kai vienas kirminas susitraukia ir taip beveik momentiškai inicijuoja kitų kirminų susitraukimus, todėl tai kažkiek primena susitraukiantį didelį raumenį. Įdomus video.

Čia yra šiek tiek aiškesni šių Tubiflex kirminų sankaupų video. Vaizdas jau ne toks košmariškas, tačiau silpnų nervų žiūrovams patartina susilaikyti nuo peržiūros.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)