Ispanijos policija sukliudė pabėgimui iš kalėjimo naudojant nuotoliniu būdu valdomą dirižablį  (5)

Ispanijos policija suėmė grupuotę, ketinusią iš kalėjimo išlaisvinti Italijos narkotikų prekeivį. Nusikaltėliai savo tikslams norėjo pasitelkti nuotoliniu būdu valdomą 4 metrų ilgio dirižablį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Orlaivis turėjo atgabenti Las Palmas (Kanarų salos) kalinčiam nusikaltėliui naktinio matymo akinius, alpinisto įrangą ir maskuojančius dažus. Pasinaudodamas šiomis priemonėmis italas turėjo perlipti kalėjimo sienas, o išorėje jo jau turėjo laukti mašina tolesniam transportavimui. Demaskavus planą suimti trys asmenys.

 



View Larger Map


Manoma, kad kalinys, kurį policija identifikuoja kaip 52 metų amžiaus Giulio B., "būtų buvęs transportuotas į kokią nors užsienio šalį, kur būtų laukęs netikrų dokumentų pagaminimo ir toliau tesęs narkotikų gabenimo į mūsų šalį koordinavimą", savo oficialiame pareiškime teigia Ispanijos policija. Trys suimti asmenys maždaug 600 metrų atstumu nuo kalėjimo buvo įrengę stovyklą, kurioje ištisas savaites galingais žiūronais ir teleobjektyvais stebėjo kalėjime naudojamas apsaugos užtikrinimo priemones. Pačiai stovyklai apsaugoti jos perimetras buvo stebimas judesį detektuojančiais jutikliais. Pareigūnai teigia, kad apie nusikaltėlių planus jie sužinojo aptikę siuntinį, kuriame į Kanarų salas iš Bergamo buvo siunčiamas pripučiamas dirižablis. Italas, kuris kaip policija įtaria priklauso narkotikų kontrabandininkų grupuotei, šiuo metu vykdo savo bausmę po to, kai jis buvo sugautas gabenantis apie 200kg kokaino iš Mauritanijos į Ispaniją.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)