Tėvystės kaina - 221190 dolerių  (2)

Panašu, jog JAV Žemdirbystės ministerija rūpinasi ne tik javų auginimu. Jos atstovai neseniai pristatė tyrimą, kuriuo buvo nustatomi numatomi 2008 metais gimusio vaiko auginimo iki 18 metų šioje valstybėje kaštai. Suma sudaro 221190 dolerių - jei įvertintume infliaciją vaiko augimo laikotarpiu, suma sudarytų 291570 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, skirtingų šeimų "kilometražas" gali skirtis. Tokią ataskaitą JAV Žemės ūkio ministerija (USDA) rengia kiekvienais metais nuo pat 1960 metų. Tai - svarbus informacijos šaltinis teismams ir valdžios atstovams, kuriems dažnai tenka nustatinėti vaikams auginti skriamos paramos nuostatas ir spręsti įvairius su vaikų auginimų susijusius socialinius arba teisinius klausimus. Vidutines pajamas turinčių amerikiečių šeimai (kai dirba abu tėvai) išlaidos 2008 metais gimusiam vaikui auginti kasmet sudarys nuo 11610 iki 13480 dolerių, atsižvelgiant į vaiko amžių.

Pastebima, kad šeimos pajamos taip pat lemia ir vaiko auginimo kaštus. Šeima, uždirbanti mažiau kaip 56870 dolerių per metus, gali tikėtis vaikui iš viso išleisti bendrą 159870 dolerių sumą (skaičiuojant pinigų verte 2008 metais). Tėvai, kurių bendros pajamos sudaro nuo 56870 iki 98470 dolerių, gali tikėtis išleisti 221190 dolerių. Šeimai, uždirbančiai daugiau kaip 98470 dolerių per metus, ši suma išauga iki 366660 dolerių. Palyginimui, 1960 metais vidutines pajamas gaunanti šeima galėjo tikėtis vaikui iki 18 metų auginti išleisti 25230 dolerius (perskaičiavus pagal 2008 metų dolerio vertę, tai sudaro 183509 dolerius). Akivaizdu, kad tėvystė "pabrango" apie 20,5%.

Atsižvelgiant į tai, kokie pajamų lygiai yra panaudoti šiuose skaičiavimuose, situacija neatrodo bloga - daugelis šeimui vien namui pirkti išleidžia didesnes sumas. Be to, būsto vaikams suteikimo kaina yra daugiausia išlaidų vaiko auginimo procese lemiantis veiksnys ir sudaro 32% visos sumos. Išlaidos maistui ir vaiko mokymuisi vidurinėje mokykloje užima antrą ir trečią vietas pagal dydį ir sudaro maždaug po 16% bendros sumos. Skaičiavimuose neįvertintos išlaidos gimdymui ir tolesniems mokslams užbaigus vidurinę mokyklą. 

Ataskaitoje pažymima, jog situacija šiek tiek skiriasi atsižvelgiant į geografinę padėtį. Didžiausios išlaidos numatomos urbanizuotuose šiaurės rytų rajonuose gyvenančioms šeimoms; toliau eina miestai vakarų ir vidurio vakarų regionuose. Mažiausios išlaidos vaikui auginti prognozuojamos pietų regionui ir mažų miestelių gyventojams.

USDA planuoja sukurti internetinę vaiko auginimo kainos skaičiuotuvo versiją. Tikimasi, jog taip socialinių tyrimų duomenys taps prieinamesni ir suprantamesni plačiajai visuomenei. Pilną tyrimo ataskaitą galima rasti internete adresu www.cnpp.usda.gov .

(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: