Ekonominė audra virš Baltijos valstybių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2009-08-06 19:14
ar tik kubilius nesake kad mes einame pagal latvija, ziurime i latvija kaip i pavyzdi.. kazin ka jis dabar pasakys.
werafonas 2009-08-06 19:22
„Baltai bijo, kad jei bus imtasi devalvacijos, tai Europos klube jie bus laikomi antros kategorijos nariais, o tai kelia pavojų valstybėms, kurios dar taip neseniai įėjo į Sovietų Sąjungos sudėtį", – rašo „The Financial Times". Tai gal visdėlto išėjome, o ne įėjome
Schmutziege 2009-08-06 19:49
Ta "audra" atsirado del susiktu vyriausybes sprendimu. Jei kelia mokescius, kad surinktu daugiau pinigu i biudzeta, tai atitinkamai turetu algos kilt, bet algos nedydeja, todel sumazeja vartojimas, pradedami slepti mokesciai ir maziau surenkama pinigu i biudzeta. Cia pati paprasciausia ekonomikos taisykle. Politikams reiktu nors kartais atsiverst ekonomikos vadovelis ir ji perskaityti, o ne suda malt. Vienintelis kelias is "krizes" yra vartojimo skatinimas, o jis yra skatinamas tik mazinant kainas, ir mokescius arba keliant algas. Politikai moka kelis veiksmus: sakyti, kad krize, kelt mokescius ir verkslent, kodel tiek mazai pinigu i biudzeta surenkama. Reikai kartais galva ijungt ir paieskoti ten kokius ziniu, o ne nosi krapstyti.
špokas 2009-08-06 20:32
algiuz 2009-08-06 21:59
Schmutziege, sventa teisybe. Pakele mokescius, paskatino bankrotus. Ner kam moket mokesciu, tai ir biudzetas kiauras. Cia neseniai ziurejau teise zinoti apie ta vaiku saugojimo istatyma, tai Petras Gražulis parode save is graziosios puses. Seniai tokio tupo zmogaus nemaciau, jau nesusilaike visi ant jo pradejo stumti. Va tokie musu seimunai.
Wolfy 2009-08-06 22:28
Maziau valdzia vogtu ir nekeltu mokesciu,o juos net sumazintu,duotu lengvatas verslininkams ir atsirastu tu pinigu biudzete,bei pradetume ropoti is krizes.Bet kadangi valdzia pirmiau nori save aprupinti,o ne tautai atstovauti,tai ka cia tada ir noreti begalima.
Schmutziege 2009-08-06 22:53
Wolfy teisingai pasakyta. Mano tevai turi sioki toki versliuka, tai mokesciai nezmoniski apie 80-90%(tiksliai nezinau) viso pelno moka valstybiai, tai kur tokiomis salygomis galetu smulkus verslas gyvuot, kur dar darbuotoju atlyginimai. Paskaiciavus lieka 5% pelno. Nu ka pasiruoskim monopolijos vyraus Lietuvoje, jokio smulkaus verslo. Bus kaip prie sovietu visi vienodai apsirengia, vienoda maista valgysim(lenkiska). Dar valdzia klausia, ko tie zmones bega is Lietuvos. Ko cia likt, badaut, elgetaut? As asmeniskai pasiliksiu Lietuveliai, nes esu patriotas sioks toks, bet jei taip ir toliau ar kazin dar ilgai Lietuva egzistuos kaip nepriklausoma valstybe, nebeliks kas cia gyvetu, tai kokia salele priglaus nereikalinga zemes ploteli.
Kid 2009-08-07 00:44
Kada gi kiauragalviams daeis,kad reikia skatinti,o ne mazinti vartojima..
kionig 2009-08-07 01:04
Che, krize dar netoli iki ipusejimo Ziema turetume krizes viduri pasiekt, o tada prasides.. Beda ta, kad vis skolinames is TFV, o kai reiks grazint, tai.. Ir to skolinimosi nieks nesistengia stabdyt. Ir sitaip mes galim skatint vartojima ? Siaip pastebejau, kad daugelis komentaru su neapykanta, tai manau reiktu ja numalsint: http://www.cha.lt/category/skaitiniai/4 ... -metu.html Peace 8)
T 2009-08-07 07:25
Eilinis straipsnis dėl straipsnio. Tipo galas ir viskas.
Tir4elis 2009-08-07 09:26
Kad kiek girdisi tai algas ir išmokas mažina, o biurokratų kiekį didina. Nieko keisto, kad efektas 0..
GyckaZ 2009-08-07 14:13
Rimtai, eilinis straipsnis, kad viskas tik blogės.Tikrai, man gaila žiūrėti į tėvus, turi mažą verslą, bet sekasi... Na nežinau, jeigu tarkim išsinuomoji parduotuve į mėnesį 600lt, turi užsakymų, kur nuo kiekvieno atkrenta apie 400lt, sumoki darbininkams, o kur dar sodra.Na tiek to, tarkim tas yra gerai, bet jeigu viena įmonė bankruotuos - tai kita įsiskolinusi taip pat.Kai bankrotavo Topo Centras, jau valdžia turėjo matyti, kad vyksta grandininė reakcija - visos įmonės krenta kaip domino ir nieko nuostabaus.Didins mokesčius kiek galės, kol visai neturėsim iš ko sumokėti ir nebus jokio biudžeto... Visi pabėgs iš Lietuvos į kitas ES valstybes ir liks pats seimas mokesčius sau mokėti
Dvigubas nulis 2009-08-07 19:39
Oho, Topo Centras bankrutavo. Tai gal dar Kubilius pas socialdemokratus perėjo? Pirma įsitikinkit ką sąkot, tada kalbėkit. Kažkas kalbėjo apie mokesčių mažinimą, algų didinimą ir būtinybę perskaityt ekonomikos vadovėlį. Tai vat tą patį žmogų pasiųsčiau į 8 ar 9 klasės ekonomikos pamokas, nes visiškai nieko nesupranta. Lietuva ne JAV, kuri gali spausdint savo valiutą kiek tik nori. Lietuva ne UK, kuri turi pakankamai aukso atsargų ir galimybę skolintis iš oro. Taip kad nieko nelieka, kaip tik pakelti mokesčius, mažinti socialines išmokas (oi oi, kiek aš jas sumažinčiau), skatinti smulkųjį verslą. Tiesa, dėl smulkiojo verslo nelabai ką ir padaro, nes kai Kirkilas su Brazausku prišiko, tai dar visą dešimtmetį turės ką valyt. Visų pirma, reiktu išvalyt visus oligarchus nuo Lietuvos, o tada jau kitkas savaime vyktų.
Jusc 2009-08-07 19:55
Dvigubas nulis, pritariu tau. Daugelis nesupranta, kad yra skirtumas tarp Baltijos valstybiu ir vakaru(JAV, Britanijos ir kitu V. Europos) valstybiu. Dar beje, perdaug tu negatyviu straipsniu, gal verciau reiktu daugiau pozityviu, tada ir zmones i ateiti geriau ziuretu ir galbut taspats vartojimas biskuti padidetu. Pasiimkit siu metu ziemos metu isleista laikrasti, straipsniu, kad Lietuva iki vasaros bankrutuos ir iki vasaros prasides badas kaip prisikta, o kaip yra is tiesu? Gyvenam biskuti sunkiau, bet argi badaujam? Ne velnio! Sakot nera pinigu? Tik maximoj koksai ispardavimas iskart visi zmones suplusta pirkti pirkti pirkti. Nesvarbu, kad to daikto jam isvis nereikia, o ar tai nereiskia, kad ta krize nera tokia jau ir didele, kad reiketu skaiciuoti kiekviena skatika ir pirkti tik butiniausius dalykus?
lape 2009-08-07 22:24
Klausimas apie valstybes lėšų taupymą - ar bent vienas biurokratas šiais metais atleistas iš darbo? Gal kas žino?
Arns 2009-08-07 22:31
Zmones gyvena is santaupu, vieni ju turi sociai, kiti maziau, bet per akcijas to nesimato, nes subega turintieji ju. Pasiklausinejus turguje, suzinosi jog siemet maziau parduodama, ir tikrai ne todel, kad mums jau "nebe lygis" ten pirkti, tiesiog taupome. Atleistu nebuvo valdininku, buvo tik kiek apkarpytos vietu i kurias neatsiranda valdininku, bent jau tiek tepadare Kubiliaus taupymo plano vienas kertiniu elementu "Saulelydzio komisija"
M.Mantas 2009-08-08 17:51
Kažkaip visada neprarasdavau vilties, bet kai pradeda šnekėt tokiom temom, tai gero nelauk.
Nerkashis 2009-08-08 18:41
Krizė parodė tikrą lietuvio veidą. Rėkia, rauda kad nieko neturi - va koks biednas sausą duoną griaužiu. Bet žėk akcija ir jau tas verksnys pilnais krepšiais traukia iš parduotuvės. Yra ir gerų dalykų. Tarkim dabar remontuojuos būstą, tai statybinės prekės pigesnės. Reikia žiūrėt pozityviau. Visur galima rast ir teigiamų dalykų.
Nightbringer 2009-08-28 21:45
Na, tikėkimes, kad Lietuva atsistos ant kojų. O šeip valdžia pasirinko lengviausia kelia ir tikrai ne patį gerausia. Vietoje, kad viliotų užsienio investuotojus palankesniais mokėčiais, jie juos didina. Ką jau bekalbėti apie klestinčia korupcija. Dar vaikosi fantaziju, kad nesiskolinti iš to banko. Nu, bent valdžia nenėre į krūmus. Bent tiek pagodos...