Netikėtas „Google street view“ panaudojimas  (2)

Dailininkas Bill Guffey iš Kentukio valstijos (JAV) niekuomet nevaikščiojo Londono, Niujorko ar Barselonos gatvėmis, nebuvo jis ir Italijos miestuose bei ramiuose Skandinavijos miesteliuose. Tačiau apsilankius jo dirbtuvėje to tikrai nebūtų galima pasakyti, greičiau būtų galima teigti, kad jis kaip tik tas vietas piešė natūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bill Guffey 2008 metais kilo netikėta idėja – pasinaudoti „Google street view“ paslauga – interneto kameros, sumontuotos įvairiuose miestuose visame pasaulyje realiu laiku transliuoja panoraminius vaizdus.

Dailininkas teigė, kad idėja kilo labai netikėtai, jis tiesiog nusipirko dažų ir pradėjo tapyti, stengdamasis pagauti natūralų gyvenimo ritmą bei vengdamas pernelyg žinomų ar turistų gausiai lankomų vietų.

Per pirmuosius pora mėnesių jis nutapė net 50 paveikslų, o iki šiol sukūrė jų virš šimto. Nemažą dalį jų jau pavyko parduoti, kai kuriuos – net už 1500 JAV dolerių.

Dailininkas nutarė paskatinti ir kitus menininkus – kiekvieną mėnesį jis paskelbia vietą ir kviečia dailininkus ją nutapyti, o darbus mėnesio pabaigoje publikuoja savo dienoraštyje.

Google taip pat buvo labai netikėtas toks „Google street view“ panaudojimas, nes ši paslauga buvo kuriama norint žmonėms padėti susiplanuoti kelionių maršrutus, atrasti įdomias vietas, tačiau menininkų idėja buvo nelaukta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)