Antropologas: šiuolaikinis vyras – ištižėlis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manvydas 2009-10-14 18:29
Tai gal grįžtam į medžius?Kiti laikai visiškai.Dabar nereik medžiot,nereik gaudyt grobio ir pan.Nereik tempt mamuto odos,kad pasidaryt kailių,nereik daug ko. Tai vadinama evoliucija.Aišku reik sportuot ir pan.Bet laikai keičiasi.
Analog 2009-10-14 18:32
Reikia pripazinti, su neandrtalieciu mes nepasigalinesim. Jis tiesiog bus nudetas saugiu atstumu.
kiesza 2009-10-14 18:38
bet uztat priesistoriniai zmones negalejo vaziuot ant 200km/h ka dabar gali eilinis siuolaikinis ir nesneku apie begalybe kitu panasiu dalyku be to istobulejus ginklui nebereikia ir tiek daug jegos naudot.. bet kuris siuolaikinis zmogus apsigintu nuo kokio bedzionzmogio.. ir musu laikais yra isskirtinai stpriu vaiku bet jie nemoka jegos panaudot todel per mustynes pastoviai gauna
Valdass 2009-10-14 18:40
Statistinė neandertaliečių laikų moteris rankos lenkimo varžybose sugebėtų įveikti buvusį kultūristą ir dabartinį Kalifornijos gubernatorių Arnoldą Schwarzeneggerį. Kažkaip man sunku tai įsivaizduoti, bent jau kai jis buvo kulturistas. Strtaipsnis kavailokas, lygina nendartalecius su dabartiniais žmonėmis.
Lukas2012 2009-10-14 18:43
Kunu.. 100% istizeliai. Bet protu, paliginus pali senoves zmones, nepalyginamai kietesni. Nepraeis nei 50m.. Kai mes vaiksciosime kostiumuose, kurie musu jega didins daugybe kartu. Galesime auksciau sokineti, greiciau begti, busime istvermingesni, sunkiau pazeidziami.. Daugelis uzsipuls jog esu didelis fantazuotojas? Galbut.. Daugelis pasakys jog prisizaides esu kompiuteriniu zaidimu? tokiu kaip "Crysis".. Galiu pasakyti jog zaidimo itakos cia nera. Ziurint i siuolaikini pasauly, kaip zmogaus technologijos tobuleja ir kai zmogus vis daugiau apie save suzino. Nera ko cia stebetis jog taip mastau. Aisku, gali viskas pasisukti visai kita linkme, jai tokia politine situacija pasaulyje tesis toliau.. Karai.. "As noriu to, tu nori ano". "Tu kazka turi, mes tave uzpulsim ir pasijimsim". "Patiko grybas? Galim suorganizuoti daugiau.. Tik spek gaudyt..". Aisku, su tokiais elgesiais tikrai netoli nuzengsim, bet jai tarkim stebuklo deka, zmones butu geresni, nerupetu vien tik pinigai ir valdzia, o pradetume traukti mokslo pusen, tai tikrai daugiau pasiektume ir viska ZYMEI greiciau. Biski issipleciau, ir tikriausei nusivaziavau i lankas. Tiek jau to..
Julius 2009-10-14 19:25
Aš tai manau kad tarp šiuolaikinių vyrų daug kitos rūšies ištižėlių. Tokių, kurie geriau dės į kojas, jei koks chuliganas užkabins jų Moterį. Tokių, kurie grįžę iš darbo kontoroje geriau sėdės prie TV su bokalu alaus, vietoj to kad su 10 metų sūnumi nueitų miškan ir parodytų kaip laužą lietuje užkurti, ar kaip lanką pasidaryti.
Lukas2012 2009-10-14 19:28
Gryna tiesa.
ligonis 2009-10-14 19:58
duok vaikui motyvacija ir ziniu(kuriu kaidaise negalejo niekas duoti) ir jis sugebet ne tik per lietu uzkurt lauza, bet ir po vandeniu iziebt ugni ir pagamint sprogmenis uz savo kiesnpinigius, ir pasidaryt zudymo itaisus pries kuriuos tavo lankas atrodys kaip juokas... siuolaikinis 12metis sugebetu padaryt daugiau su kompiuteriu nei taspats neandartalietis, kuris siais laikas tik ir tiktu juodadarbio atlyginimui... jei blogas tevas(motina) tai vaikas uzauges ir tebus pasiekes tik 90leveli su savo magu ant world of warcraft... zmogus akivaizdziai tik del pinigu rase knyga, arba tiesiog pats nieko doro nemokejo
Zigzaueris 2009-10-14 20:05
Chebra labai jautriai sureagavo cia.Man patinka pasakymas "Sveikame kune-sveika siela" .Protingi galim but kiek norit,bet jaigu jau esat vyrai tai turekit savigarbos ir pajudekit nors tiek,kad nugara nelinktu,o tai ziauru matyt ,kai chebra vos paeina,kojos vos ne isoren lenkias...
jooopt 2009-10-14 20:19
Nežinau kaip jums visiems, bet man pasirodė kad knyga skirta daugiau moteriškajai pusei kad jų vyrai kažkiek sukrustu (knygas juk daugiausiai Jos ir teperka). O ir taip nėra pateiktų palyginimo pavyzdžių siuolaikinės moters su neandertaliete. P.S. Šiuolaikiniai "narkašai" be didelio vargo visą neandertaliečių kaimelį įveiktų be didelių problėmų aguonų ieškodami.
langas 2009-10-14 22:18
As tai manau paprastai, tarkim mes ir lepsiai ir t.t. bet tais laikais vidutiniskai neantardalietis gyvendavo apie 30 metu, dabar vyras gyvena apie 75, tai manau tikrai parodo pranasuma.
Vygintas 2009-10-14 22:24
man tai labai įdomu kaip iš pėdsakų galima nustatyti bėgimo greitį? gal yra žinančių ir galinčių paaiškinti ?
Azuolas 2009-10-14 22:27
Jei norėdamas paėsti turėčiau bėgioti paskui stumbra su ietimi rankoje, tai ir aš galėčiau bėgti ~40km/h. Tačiau man daug patogiau nueiti į šalia esančia maximą ~5km/h greičiu...
Seip 2009-10-14 22:46
Heh, evoliucija be auku neapsieina
Mitas 2009-10-14 22:46
Civilizacija turi pliusų, bet turi ir minusų.
Mitas 2009-10-14 22:51
Kodėl daugeliui vyriškumas asocijuojasi su agresija? O užkabinti nesvarbu ką - vyrą ar moterį - tai yra ne vyriškumas, o bukagalviškumas. Atsiprašau už šį nepadorų išsireiškimą.
immortallt 2009-10-14 22:55
Vygintas - simple. Begimo greitis labai priklauso nuo atsispyrimo, o ne kaip greitai delioji kojas. Zinoma turi itakos ir pedos statymas ar dar kas nors. Kaip bebutu, bulius stipresnis uz neandartalieti, tai neandartalieciai yra skystablauzdziai Esme ta, kad lygina nesuderinamus dalykus. Pries 20t. m. buvo visai kitokia aplinka, net tie patys gyvunai buvo stambesni ir tvirtesni. Beje teisingai pastebeta, kad dabar vaikas tinkamai paskatintas, pasidarytu ir galingus sprogmenis uz centus, surinktu daug info apie bet ka ir pan.
iusegun 2009-10-14 23:36
"atsisakykim naujausiu technologiju ir grizkim i nendartaliecio kuna" tokia antraste turetu buti knygos virselyje. tik idomu kaip butu su tuo nendartaliecio proteliu?
nerimas 2009-10-15 01:40
-Seržante, o kam mes mokomės svaidyti peilį, jei šiuolaikinis karas vyksta paspaudžiant mygtuką? -Padėk ranka prie sienos... Padeda. Klyksmas, šauksmas, snargliai ir peilis įsmigęs į ranką. Seržantas: -Priešas negalės nuspausti mygtuko, jei iš jo atimsite ranką.... Jei gerai pamenu, čia yra ištrauka iš filmo "Spaceship Troopers" pirmos dalies (Beje šis filmas yra pastatytas pagal panašaus pavadinimo knygą, kuri yra geresnė nei filmas, bet pavadinimo ir autoriaus nebepamenu. jei kas žinote - pasufleruokit ) Šiais laikais valdo informacinės technologijos? Bet kurioje "trečioje" valstybėje tai greitai užsimiršta, kai jums į tarpuakį žiūri kalašnikovas. Sakot nugalėsit neandartalietį saugiu atstumu? Tai gal ir jam duokim snaiperinį ginklą ir paaiškinkim kaip juo naudotis? abejoju, kad šiuolaikinis žmogus sugebės greičiau sumedžioti priešą... ar gal norit paimti į rankas ietį ir stoti į lygią dvikovą? Pagal graikus, kiekviena sekanti karta yra silpnesnė už ją pagimdžiusią. Ką ir nori pasakyti autorius. Kokią informaciją ir iš kur trauks jūsų dvylikametis sūnus, kai prieš jį pavartėj išlys 15 metų dalba**bas ir pareikalaus piniginės? Kažkada skaičiau straipsnį, kad bet kuris šiuolaikinis kovos/dvikovinių menų profesionalas pakankamai įtikinamai galėtų įveikti savo senųjų amžių analogą. Alia dabartinis fechtavimo čempionas lengvai perfechtuotų gerą muškietininką iš A.Diuma aprašomų laikų ir pan. Tačiau niekas nepaminėjo, kad pvz sportiniam kendo, laiko skirtumas tarp vieno ir kito priešininkų smūgių yra matuojamas mikrosekundėmis, o realioje kovoje toks "pasiaukojimas" reikštų ir nugalėtojo mirtį. patys sporto ar meno šakos principai buvo visai kitokie. kodėl vyrai bobėja? lengva atsakyti - paskutiniu metu retas kuris kilnoja ką nors sunkesnio už pelę - ne prestižas kitoks darbas. Kartu su industrializacija atėjo ir mažesnis gyvos jėgos poreikis - viską keičia mašinos ir robotai. Važiuoti 200km/h? tas pats kaip ir ieties svaidymas - kaip sportas smagu, o šiaip nereikalinga . Mitai, asociacija vyriškumas-agresija kyla iš vieno paprasto žodelio: testosteronas Ir iš vis - bulius gal ir stipresnis už neandartalietį, bet homo sapiens Masutatsu Oyama sugebėjo užmušti bulių plikomis rankomis. tai kad didesnis ir stipresnis nereiškia, kad jau ir kietesnis. valios jėga, užsispyrimas, atsparumas skausmui, prakaito smarvė ir iki ribos įsitempę raumenys taip galima būtų apibrėžti vyrą gyvojoje gamtoje. BOBĖJAM, VYRAI bobėjam... aš bent jau nebijau to pripažinti ir nesislepiu už tokių argumentų kaip "svarbu protas". Nesakau, kad protas yra nereikalingas dalykas, bet vis tiek bobiškai skamba toks argumentas, ki į jį pasižiūri iš šono
Zigzaueris 2009-10-15 08:11
Maladiec Nerimas.Jaigu jau esat bobos,tai nors pripazinkit nesislapste po "nerealiu protu" .Sportas proto neatima,cia paprasciausia tinginyste.Zinau daug protingu ir sveiku zmoniu,nepanasu,kad kvailesni uz kitus,bet nors atrodo,kaip ZMOOONES