[Žinios trumpai] Kremlius sukėlė katastrofišką grandininę reakciją – nuostoliai jau siekia 4 trilijonus rublių, bus tik blogiau  (3)

Rusijoje dolerio kursas toliau mažėja, darydamas vis rimtesnę žalą Rusijos ekonomikai. Naujienų agentūros pastebi, kad šį rytą valiutos kursas nukrito žemiau 53 rublių už dolerį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Austrijos „Raffeisenbank“ analitikai suskaičiavo, kad dolerio nuvertėjimas 1 rubliu reiškia, kad Rusijos biudžetas per metus negaus apie 170 mlrd. rublių. Taigi nuo Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainos teritoriją pradžios Rusijos Federacijos biudžetas „žlugo“ daugiau nei 4 trilijonais rublių.

Rusijos šaltiniai pažymi, kad pagal Rusijos Federacijos 2022 metų biudžeto įstatymą biudžeto pajamos planuojamos 25 trilijonus rublių, išlaidos – 23,7 trilijono rublių.

„Jau aišku, kad su tokiais dabartiniais rodikliais biudžetas yra deficitinis“, – savo „Telegram“ kanale pažymi Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmijanas.

Anot jo, pagrindinė problemų priežastis išlieka ta pati – sankcijos ir toliau spaudžia Rusijos ekonomiką.

„Rublio kursas yra tik pats akivaizdžiausias požymis to, kas vyksta“, – pažymi jis.

Ekonomikos ekspertai pastebi kritinę situaciją dėl importo apribojimų Rusijos Federacijai – sankcijų sąlygomis Maskva negali išleisti sukauptų pajamų iš užsienio valiutos. Didelė dalis Rusijai skirtų technologijų, įrangos ir pramonės prekių dabar nepasiekiama.

 

Ekonomistai ne kartą kalbėjo apie per didelio rublio stiprėjimo grėsmes. Tarp pagrindinių neigiamų pasekmių – sumažėjęs Rusijos įmonių eksporto uždarbis, sumažėjusios pajamos rubliais į Rusijos biudžetą ir Rusijos santaupų užsienio valiuta nuvertėjimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(0)
(61)

Komentarai (3)