[Žinios trumpai] Žiauru, kas ruošiama Rusijoje: jokia įmonė negalės atsisakyti vyriausybės užsakymų, teks dirbti naktimis, apie poilsį ir šventes galima pamiršti  ()

Pasak Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitiko, šalies ekonomika bus atstatyta taip, kad būtų paremta kariuomenė ir vadinamosios „specialios operacijos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai liudija pastarieji Rusijos valdžios veiksmai.

Birželio 30 d. Valstybės Dūmai buvo pateikta federalinių įstatymų pataisa dėl ginkluotųjų pajėgų aprūpinimo. Jame numatytos „specialios priemonės ekonomikos srityje“. Rusijos Federacijos ekonomika iš tikrųjų dirbs karui.

Kaip aiškina ISW ekspertai, Rusijos verslas privalės aprūpinti kariuomenę ir specialiąsias tarnybas, o vyriausybės užsakymų atsisakyti neįmanoma. Tai turės įtakos visoms įmonėms, nepriklausomai nuo jų nuosavybės.

Be to, rusams gali tekti dirbti naktimis. Darbo kodekso laukia pakeitimai. Darbuotojai gali būti priversti eiti į pamainas po darbo valandų ir švenčių dienomis.

 

Valstybės Dūma, priimdama įstatymo pataisą, nurodė, kad tokių priemonių priežastis – karinės technikos remonto atsargų trūkumas dėl Vakarų sankcijų Rusijos gynybos pramonei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()