[Žinios trumpai] Sankcijos siaučia, „Sberbank” nusirito į neregėtą dugną: skelbia, ką įsakė daryti dėl lustų trūkumo  ()

Problema su lustais iškilo po to, kai klientai pradėjo masiškai išsiiminėti „Mir“ korteles. Naujų kortelių išdavimo paklausa išaugo, tačiau joms neužtenka lustų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Sberbank“ iš klientų neaktyvuotų banko kortelių plastiko pradėjo išgauti lustus ir įterpti juos į naujas. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į didelį naujų lustų banko kortelėms trūkumą, internetinėje konferencijoje „Payment Security“ sakė „Sberbank“ vykdomoji direktorė Olga Maklašina.

Anot jos, Rusijoje kilo problemų dėl kortelių lustų, nes „Sberbank“ daugiausia bendradarbiavo su Europos lustų gamintojais, su kuriais dabar kyla logistikos sunkumų. Be to, „Visa“ ir „Mastercard“ paliko Rusijos rinką, todėl klientai pradėjo išsiiminėti „Mir“ korteles, ir todėl išaugo naujų kortelių išdavimo paklausa.

„Atitinkamai, mūsų kolegos iš išdavimo centro sugalvojo beveik genialų sprendimą – banko kortelių lustų reimplantaciją, tai yra, pradėjome „atrinkti iš kortelių lustus ir dėti juos į naujas korteles“, – pasakė Maklašina.

Ji pažymėjo, kad tik toms kortelėms, kurių dėl įvairių priežasčių „Sberbank“ klientai neatsiima, taikomas lusto reimplantavimas.

 

Senų lustų panaudojimo mechanizmas yra toks: banko skyriuje sukaupus daug kortelių, tada jas surenka ir atveža į emisijos centrus. Toliau specialistai visiškai pašalina visus senus duomenis iš lusto, po to kortelės atvežamos pas kortelių gamintojus, kur lustai išimami tolesniam naudojimui naujose kortelėse.

Maklašinos teigimu, „Sberbank“ per mėnesį sukaupia apie 375 000 neaktyvuotų kortelių. Jeigu atsižvelgsime į tai, kad vieno lusto įsigijimas bankui kainuoja 5 eurus, o lustų reimplantacija – 1,3 euro, tai bankas šiais metais gali sutaupyti 1 mlrd. rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(9)
(-8)

Komentarai ()