[Žinios trumpai] Prasidėjo dar neregėta didžiausio Rusijos banko katastrofa: po galingo ES smūgio nulūžo visos „Sberbank” paslaugos  ()

Europos Sąjunga patvirtino septintąjį sankcijų Rusijos Federacijai paketą: įvedė dalinį aukso embargą, įšaldė „Sberbank“ sąskaitas ir išplėtė asmeninių apribojimų sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 21 d., patvirtinus septintąjį ES sankcijų paketą, nulūžo Rusijos „Sberbank“ visos internetinės paslaugos. Nuo 10:00 val. bankas pervedimų nepriėmė, neįsileido į mobiliąją programėlę ir negalėjo priimti skambučių.

Banko vadovai nekomentavo situacijos ir nepasakė, kaip elgtis susidariusioje situacijoje. Tačiau vėliau įėjus į aplikaciją pasirodė pranešimas apie laikiną paslaugos nepasiekiamumą. Klientus nuramino tai, kad jie stengiasi išspręsti problemą.

Po kelių valandų problemos buvo išspręstos, tačiau sankcijos liko.

Beje, gedimas neturėjo įtakos kortelių veikimui – atsiskaityti parduotuvėse ir pasiimti grynųjų galima be apribojimų.

 

Anot tinklaraštininko Anatolijaus Nesmijano, greičiausiai „Sberbank“ įtraukus į septintojo paketo sankcijų sąrašą, jis savarankiškai persijungs į kitus serverius, kad išvengtų problemų Europoje. Tokios operacijos neišvengiamai sukelia nesėkmes ir sunkumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(4)
(29)

Komentarai ()