[Žinios trumpai] „Tai pirmas žingsnis į riaušes Rusijoje“: Europoje kyla galinga iniciatyva, kuri tikrai sudrebins rusų pasaulį  (7)

Idėja uždrausti rusams išduoti vizas Europoje įgauna vis didesnę politinę galią ir populiarumą. Kelių Europos Sąjungos valstybių vadovai per pastarąją parą pritarė šiai idėjai ir padidino galimybes ją įgyvendinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aštriausiai ir tiksliausiai pasisakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, kuris taip pat paragino apriboti vizas Rusijos piliečiams.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ jis pažymėjo, kad šeši karo veiksmų Ukrainos teritorijoje mėnesiai parodė, jog rusų nedomina Rusijos kariuomenės karo nusikaltimai, masinės žudynės, sugriauti Ukrainos miestai ir branduolinis Kremliaus šantažas.

Tačiau situaciją iškart pakeitė grėsmė, kad rusams bus taikomi vizų apribojimai, kurie gali pastūmėti Rusijos gyventojus į sukilimą.

Be to, Lenkija rengia koncepciją, pagal kurią rusams visiškai nebus išduodamos vizos. Apie tai pareiškė užsienio reikalų viceministras Piotr Wawrzyk.

 

Latvijos prezidentas Egils Levits pareiškė, kad vizos turėtų būti panaikintos tiems Rusijos piliečiams, kurie remia Rusijos agresiją.

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministro G. Landsbergio, Rusijos opozicijai vizos neturėtų būti išduodamos. Pasak jo, opozicionieriai turėtų „sėdėti šalyje ir raginti pokyčius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(266)
(5)
(261)

Komentarai (7)