[Žinios trumpai] Rusija lieka ant ledo, visiškai žlugo pilkojo importo programa: skelbiama, kas vyksta  ()

„Pilkosios zonos“ prekyba įvedus sankcijas yra stagnacijos būsenoje: nelegali tiekimo programa negali susidoroti su paklausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF viltys patenkinti vartotojų paklausą prekėms, kurioms taikomos sankcijos, įdiegus „lygiagretaus importo“ sistemą, nepasitvirtino.

Leidinys „Interfax“ publikuoja interviu su vicepremjeru Denisu Manturovu, kuris teigė: Rusijoje įteisinus „pilkųjų prekių“ tiekimą, į šalį buvo jų įvežta iš viso už 6,5 mlrd. o per mėnesį už 2-2.5 milijardo dolerių.

Pareigūnas pažymi, kad programa iš tikrųjų neatitiko jai keliamų lūkesčių. „Paralelinis importas“ iš esmės stovi vietoje, pristatymų apimtys neauga ir neviršija pradinių 2 mlrd. dolerių. Prevenciniais skaičiavimais, iki metų pabaigos aplinkiniais kanalais Rusija gaus prekių, kurių apimtys vargiai viršys 4 % importo apimties, buvusios prieš karą. Be to, yra tikimybė, kad net ir šiems tiekimo kiekiams gresia greitas sumažėjimas.

 

Elektronikos ir kompiuterinės technikos importas į Rusijos Federaciją daugiausia buvo vykdomas Europos ir Azijos sąjungos šalių. Šiuo metu prekių atsargos beveik pasibaigusios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()