[Žinios trumpai] Erdoganas paskelbė Turkijos nuomonę, kam priklauso Krymas: „To reikalauja tarptautinė teisė“  (3)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pažymėjo, kad Rusijos ir Ukrainos karas turėtų baigtis teisinga taika, pagrįsta Ukrainos teritoriniu vientisumu ir suverenitetu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-24 [Žinios trumpai] Erdoganas paskelbė Turkijos nuomonę, kam priklauso Krymas: „To reikalauja tarptautinė teisė“  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Erdoganas pareiškė, kad Krymas turi būti grąžintas Ukrainai. „Mūsų nuomone, Krymo užgrobimas yra neteisėtas, antikonstitucinis. Tai mūsų principinės moralės ir teisės pozicijos. Tarptautinė teisė reikalauja, kad Krymas būtų grąžintas Ukrainai. Tai svarbu visam regionui ir pasaulinei saugumo sistemai", - sakė Erdoganas.

R. T. Erdoganas pridūrė, kad Krymo totoriai yra Ukrainos piliečiai, o Krymas turėtų būti plėtojamas atsižvelgiant į jų interesus. Jis pabrėžė, kad „Krymo programa“ yra nepaprastai svarbi ir kad „Krymo totoriai per savo istoriją labai nukentėjo ir kovoja, kad gyventų taikiai savo tėvynėje“.

Turkijos vadovas pažymėjo, kad Rusijos ir Ukrainos karas turi baigtis teisinga taika, pagrįsta Ukrainos teritoriniu vientisumu ir suverenitetu.

(61)
(1)
(60)

Komentarai (3)