Paskelbtas neįtikėtinas Kinijos pareiškimas apie karą Ukrainoje: štai kaip Xi Jinpingas įvertino Putino veiksmus  ()

Kinijos diplomatas Yang Jiechi mano, jog bendradarbiaudamas su Maskva Pekinas padeda plėtoti tarptautinę tvarką teisingesne ir protingesne kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija yra pasirengusi bendradarbiauti ir plėtoti glaudžius ryšius su Rusijos Federacija, nes Pekinas mano, kad tai prisideda prie pasaulio tvarkos vystymosi racionalesne ir teisingesne kryptimi. Tai pareiškė Kinijos komunistų partijos centrinio komiteto Užsienio reikalų komisijos biuro vadovas Yang Jiechi, praneša „Bloomberg”.

Xi Jinpingo ir Vladimiro Putino santykiai visada buvo „teisingame kelyje“ ir abu lyderiai tvirtai remia vienas kitą pagrindiniais bendrų interesų klausimais, sakė Kinijos pareigūnas.

„Kinija nori bendradarbiauti su Rusijos puse nuolat siekdama aukšto lygio strateginio bendradarbiavimo tarp dviejų šalių, ginti bendrus interesus ir skatinti tarptautinės tvarkos vystymą teisingesne ir pagrįstesne kryptimi“, – sakė Yang.

Žurnalistai pastebi, kad Kinijos politiko pareiškimas buvo paskelbtas artėjančio dviejų šalių vadovų susitikimo Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimo, kuris Uzbekistane vyks rugsėjo 15 d., fone.

Be to, pirmasis Xi Jinpingo ir V. Putino susitikimas nuo karo Ukrainoje pradžios turėtų papildyti Pekino ir Maskvos diplomatinės veiklos bangą, kuri pastaruoju metu išryškėjo po to, kai Kinija ir Indija dalyvavo karinėse pratybose su Rusijos armija Tolimųjų Rytų regionuose.

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie susitikimą SCO su savo kolega Xi Jinpingu. Pasak „The New York Times“ žurnalistų, ekonomikos konferencijoje Vladivostoke, kur buvo išsakytas V. Putino pareiškimas, buvo diskutuojama dėl naujo dujotiekio tiesimo į Kiniją transportuoti dujoms iš Sibiro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(46)
(-43)

Komentarai ()