Kolapsas! Rusijos finansų ministerija apskaičiavo finansų sektoriaus nuostolius dėl Vakarų sankcijų – kai kurie dalykai „praktiškai išnyko“  ()

Rusijos finansų ministerija apskaičiavo finansų sektoriaus nuostolius dėl Vakarų sankcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesioginiai Rusijos Federacijos finansų sektoriaus nuostoliai dėl Vakarų sankcijų šaliai agresorei siekė šimtus milijardų dolerių.

Atitinkami skaičiai pateikti Rusijos finansų ministerijos sąmatose, rašo „Bloomberg“.

Nuostolių sąraše Rusijos vyriausybės pareigūnai pažymi, kad akcijų rinkos kapitalizacija sumažėjo 40 %, užšaldytos Rusijos centrinio banko 300 mlrd. USD atsargos, bankų sistemos kapitalas sumažėjo 10 %, taip pat areštuotas mažmeninės prekybos ir depozitoriumo turtas – 563 milijardai rublių.

Be to, pranešime minima žala finansinei infrastruktūrai. Visų pirma kalbame apie žalą, padarytą 80 % bankų sektoriaus turto, kuriam buvo taikomos ribojančios priemonės, atsijungimą nuo tarptautinės tarpbankinės sistemos SWIFT, prieigos prie įrangos ir užstato praradimą.

 

Baigdama Rusijos finansų ministerija pareiškė, kad tokios priemonės kaip draudimas, vieši siūlymai, euroobligacijos ir išvestinės finansinės priemonės „praktiškai išnyko“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(68)
(3)
(65)

Komentarai ()