„Artėja audra“: Didžiojoje Britanijoje gali prasidėti tikras sprogimas, naujoji premjerė turi vos kelias savaites  ()

Kalbos piketo metu Filikstou (pajūrio miestas rytų Anglijoje) ir pagrindinėje gatvėje Ipsvičo mieste rodo, kad naujoji premjerė turi vos kelias savaites įveikti krizei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Piketo linijose už Filikstou miesto uosto kyla jausmas, jog pasiektas lūžio taškas. Per garsiakalbius skambant Bobo Marley kūrinio „Get up, Stand Up“ garso takeliui, prie didžiausio Didžiosios Britanijos konteinerių terminalo dokininkų minios kalba apie tai, kad atlyginimai atsilieka nuo didėjančių pragyvenimo išlaidų.

„Žmonėms jau užtenka“, – sakė Donna Crichton, viena iš daugelio sąjungos „Unite“ atstovų surengto aštuonių dienų streiko metu, kuris praėjusią savaitę baigėsi be sprendimo. 41 metų moteris, gyvenanti namuose su tėvais, sako, kad būsto pirkimas ar nuoma yra svajonė, kai pragyvenimo išlaidos „pramuša stogą“.

„Tai tiesiog nėra ekonomiška. Jūsų maisto sąskaita tik didėja; padvigubėjo, jei ne trigubėjo. Jūsų elektros sąskaita padidėjo. Mūsų namuose yra trys suaugusieji, kurie visi dirba ir vis dar stengiamės padengti pragyvenimo išlaidas“, – sako D. Crichton.

Šeimos ruošiasi įprastų sąskaitų už energiją nuo spalio mėnesio padidėjimui iki 3546 GBP per metus – beveik trigubai daugiau nei buvo prieš metus. Pirmą kartą nuo devintojo dešimtmečio infliacijai viršijus 10 %, o kitų metų pradžioje prognozuojant, kad ji pasieks 18 %, labdaros organizacijos perspėja, kad šią žiemą daugelis žmonių atsidurs skurde.

 

Kai kurie prognozuotojai mano, kad įprasta sąskaita už energiją kitais metais viršys 7 000 svarų sterlingų, o pramonės ekspertų teigimu, greičiausiai tokios sumos greitai nesusitrauks. Netgi neatsižvelgus į tai, oficialūs skaičiai rodo, kad tikroji vidutinio darbo užmokesčio vertė Didžiojoje Britanijoje mažėja sparčiausiu metiniu tempu per 20 metų, nes atlyginimų augimą mažina infliacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(11)
(7)

Komentarai ()