[Žinios trumpai] „Nacionalinio nesutarimo“ lygis sumušė visus rekordus: Kinijoje prasideda maištas prieš Jinpingą (video)  (1)

Lapkričio 27 dieną visoje Kinijoje išplito protestai prieš COVID-19 apribojimus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-28 [Žinios trumpai] „Nacionalinio nesutarimo“ lygis sumušė visus rekordus: Kinijoje prasideda maištas prieš Jinpingą (video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiniją užklupo didelio masto protestai prieš koronaviruso ribojimus. Šanchajaus, Pekino gyventojai, didžiųjų universitetų studentai išėjo į gatves, išreikšdami nusivylimą ir nepritarimą vietos pareigūnų ir komunistų partijos veiksmams.

Anot „Bloomberg", kai kuriose Šanchajaus vietose policijos pajėgos buvo padidintos po to, kai protestuotojai paragino Kinijos prezidentą Xi Jinpingą atsistatydinti. Agentūra pažymi, kad „nacionalinio nesutarimo lygis" sumušė visus rekordus per visą Jinpingo valdymo laikotarpį.

Demonstracijas išprovokavo gaisras, kilęs lapkričio 25-osios naktį Urumčio gyvenamajame name. Incidento aukomis tapo 10 žmonių. Pažymima, jog miestas buvo uždarytas nuo rugpjūčio pradžios. Kinijos gyventojai dėl daugybės aukų kaltina vyriausybę – esą žmonėms buvo uždrausta palikti savo namus. Remiantis kitais pranešimais, dėl koronaviruso apribojimų gaisro užgesinti nepavyko. Vietos valdžia griežtai neigia visus kaltinimus.

 

Kinija laikosi labai griežtos politikos visiškai numalšinti kiekvieną COVID-19 protrūkį. Pavyzdžiui, dėl pavienių koronaviruso protrūkių visas miestas yra izoliuojamas. Taip atsitiko ir su 25-milijoniniu Šanchajumi, kuris du mėnesius buvo priverstas būti „karantine“. Vietos gyventojai buvo labai nepatenkinti valdžia ir taip pat išėjo protestuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai (1)