Skelbiamas pagrindinis Rusijos okupantų simbolis: Putinas įvedė griežtą bausmę už jo „išniekinimą“, keičiama istorija dėl Antrojo pasaulinio karo  ()

Putinas įvedė griežtą bausmę už pagrindinio Rusijos Federacijos okupantų simbolio „išniekinimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo kriminalizuojamas „Šv. Georgijaus (Šv. Jurgio) juostos išniekinimas“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo Šv. Jurgio juosta pripažįstama Rusijos karinės šlovės simboliu. Dabar už „viešą suteršimą“ grės baudžiamoji atsakomybė.

Remiantis Rusijos Federacijos baudžiamuoju kodeksu, paprasti rusai, bet kokiu būdu „išniekinantys“ agresoriaus simbolį, turės sumokėti baudą iki 3 milijonų rublių arba gauti laisvės atėmimą iki trejų metų.

Jei „nusikaltime“ dalyvauja grupė žmonių arba juosta suteršta naudojant žiniasklaidą ar internetą, baudos dydis padidėja iki 5 milijonų rublių, o laisvės atėmimo bausmė – iki penkerių metų.

Be to, V. Putinas galiausiai nusprendė „privatizuoti“ teisę į pergalę Antrajame pasauliniame kare, sakydamas, kad Šv. Jurgio juosta bus ne tik pergalės simbolis, bet ir bus naudojama bet kokiuose karui pažymėti skirtuose renginiuose.

 

Įstatymas leidžia Šv. Jurgio juostą ir jos atvaizdą naudoti piliečiams, visuomeninėms organizacijoms, įmonėms ir įstaigoms, „atsižvelgiant į jos, kaip karinės šlovės simbolio, statusą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(36)
(-33)

Komentarai ()