Muskas prognozuoja naftos sprogimą  ()

Elonas Muskas gali būti vienas didžiausių tvarios energijos šalininkų pasaulyje, tačiau jis taip pat yra realistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bėgant metams E. Muskas socialiniame tinkle „Twitter" paaiškino, kad iš tikrųjų palaiko tokius sprendimus kaip branduolinė energija, o vykstant Rusijos ir Ukrainos karui milijardierius pabrėžė, kad pasauliui reikia didesnės naftos ir dujų gavybos.

Tačiau nors kai kurios žiniasklaidos priemonės gali greitai paleisti naratyvą, kad E. Muskas nėra tvarumo šalininkas, nes jis pasisako už branduolinę energiją ir iškastinio kuro naudojimą, tiesa yra šiek tiek kitokia. Pats „Tesla" egzistavimas yra paspartinti pasaulio perėjimą prie tvarios energijos, tačiau norint tai pasiekti, šiandien reikia protingų ir praktiškų sprendimų.

Neseniai socialiniame tinkle „Twitter" paskelbtame atsakyme E. Muskas prognozavo, jog artimiausiais metais naftos ir dujų naudojimas greičiausiai pasieks piką. Generalinis direktorius pasidalijo savo nuotaikomis kaip atsaku „JP Morgan" generaliniam direktoriui Jamie'ui Dimonui, kuris pažymėjo, kad naftos ir dujų dar reikės ateinančius 50 metų.

Savo pirminiame atsakyme E. Muskas pareiškė, kad J. Dimono teiginys buvo teisingas, tačiau iškastinio kuro naudojimas pasieks piką gerokai anksčiau nei po 50 metų. „Tiesa, naudojimo uodega bus ilga, tačiau pikas ateis gerokai anksčiau", – rašė E. Muskas. Tolesniame atsakyme jis taip pat prognozavo, kad didžiausia naftos paklausa tikriausiai pasireikš per ateinančius penkerius metus.

 

E. Musko skaičiavimai sulaukė daugelio svarbių asmenų kritikos, vienas iš jų buvo energijos rinkų tyrinėtojas dr. Anas F. Alhajji. Atsakyme vizionieriui mokslininkas teigė, kad norint naftos paklausą išlaikyti dabartiniame lygyje, keliuose turi būti daugiau nei 700 mln. elektromobilių.

Įdomu tai, kad „Tesla", Elono Musko vadovaujama elektromobilių gamintoja, per ateinančius metus tikisi gerokai išaugti. Iki dešimtmečio pabaigos „Tesla" siekia pasiekti apie 20 milijonų elektromobilių per metus gamybos apimtį, o tai turėtų padėti automobilių pramonei tapti tvaresnei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(24)
(14)
(10)

Komentarai ()