„Tai bus dar didesnis smūgis nei pati Rusijos invazija!“ - skelbiama labai karšta Ukrainos problema, reikia skubiai pralaužti blokadą  ()

Jūrų uostų atblokavimas visų rūšių produktų eksportui suteiks Ukrainai daugiau nei 20 milijardų dolerių pajamų ir padės išsaugoti savo pozicijas pasaulinėje rinkoje be nuostolių. Tai savo ruožtu suteiks impulsą gamybos atsigavimui ir ekonomikos judėjimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigia politologas Igoris Petrenko.

„Iš grūdų prekybos iniciatyvos matome, kokia svarbi ši parama mūsų žemės ūkio sektoriui. Tačiau mums svarbūs ir kiti produktai, kuriuos galime parduoti – pavyzdžiui, metalurgijos. Ukraina iš eksporto galės gauti 20 mlrd. USD, o tai yra nemaža suma. Bet turime suprasti, jog tai padės atstatyti grandines nuo pat gamintojo iki pirkėjo. Todėl jei skaičiuosime platesniame kontekste, tai bus dar didesnė suma", – pabrėžė I. Petrenko.

Jis aiškino: dėl uostų blokados ne tik buvo prarastos pajamos, bet ir sutriko įprastos logistikos grandinės. Tai savo ruožtu lėmė kai kurių klientų praradimą, kurie pradėjo ieškoti naujų tiekėjų ir produkcijos realizavimo rinkų.

„Kai klientai investuoja į naują infrastruktūrą, grįžimas prie senos infrastruktūros, greičiausiai, gali būti net nuostolingas. O ilgainiui tai mums bus dar didesnis smūgis nei pati Rusijos invazija! Juk turėsime atkurti bendradarbiavimą, pritraukti naujų investicijų ir, būkime atviri, alternatyvų daugelyje sričių gali ir nebūti, todėl labai svarbu šias grandines išsaugoti", – pabrėžė I. Petrenko.

Anksčiau pirmoji ministro pirmininko pavaduotoja - ūkio ministrė Julija Svyridenko pareiškė, kad Ukraina siekia išplėsti svarbų tarptautinį susitarimą dėl grūdų eksporto per jūrų uostus, įskaitant plieno gabenimo galimybę. Tai leis paremti nuo Rusijos karo nukentėjusios šalies ekonomiką.

 

Savo ruožtu Tarptautinių prekybos rūmų Ukrainos Tarptautinio prekybos rūmų Ukrainos nacionalinio komiteto prezidentas Volodymyras Ščelkunovas teigė, kad jūrų uostų atblokavimas ir eksporto nomenklatūros išplėtimas suteiks Ukrainai mažiausiai 20 mlrd. dolerių BVP. Be to, tai padės Ukrainos pramonei atkurti ir padidinti gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: