Kinija pareikalavo, kad ES atsisakytų Ukrainos pergalės mūšio lauke  (1)

Kinijos atstovas Europos Sąjungoje Fu Congas pareiškė, jog Vakarų pagalba Ukrainai veda prie karo eskalavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Liga.net".

Europos politikos centro renginyje Briuselyje Fu Congas sakė, kad Kinija yra „labai susirūpinusi dėl galimo konflikto eskalavimo". Jis taip pat pabrėžė, jog Pekinas netiki, kad ginklų perdavimas Ukrainai veiksmingai išspręs Rusijos invazijos problemą.

„Mes labai susirūpinę, kai kalbama apie visišką pergalę mūšio lauke. Manome, jog tinkamesnė vieta yra prie derybų stalo", - sakė Fu Congas.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5917 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Diplomatas taip pat kritikavo Europos Sąjungos poziciją Taivano atžvilgiu. Ambasadorius mano, kad gindama Taivaną ES „provokuoja separatizmą". O pasirašius ES ir Taivano investicijų sutartį, kuri šiuo metu yra rengiama, ES ir Pekino santykiai labai pablogės.

Fu taip pat atmetė palyginimus tarp Ukrainos ir Taivano šalių, kurioms gresia karinė grėsmė iš savo branduolinį ginklą turinčios kaimynės.

„Turiu iš karto pasakyti, kad Ukrainos krizė ir Taivano problema yra du visiškai skirtingi dalykai. Ukraina yra nepriklausoma valstybė, o Taivanas yra Kinijos dalis", – sakė Kinijos diplomatas. „Taigi šios dvi problemos nėra palyginamos".

 

Fu Congo pastabos buvo išsakytos ruošiantis Kinijos lyderio Xi Jinpingo vizitui į Maskvą.

Kinija deklaruoja neutralią poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, kurį Pekinas vadina „Ukrainos krize". Tuo pat metu KLR ne kartą kartojo Rusijos propagandos klišę, jog Rusiją karui išprovokavo NATO ir JAV. Tuo pat metu Kinijos atstovai pareiškia įsipareigoję laikytis teritorinio vientisumo ir nustatytų sienų neliečiamumo principo, taip pat ragina pradėti derybas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(51)
(-45)

Komentarai (1)