„Tikrai žiūrėjot? Tikriausiai susinervinot“: Lukašenka drėbtelėjo Putinui per oficialų susitikimą (Video)  ()

Aleksandras Lukašenka prisipažino negalintis ignoruoti susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Atitinkamą pareiškimą politikas padarė vasario 17 dieną, lankydamasis Maskvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per derybas, kurios vyko prezidento rezidencijoje Novo-Ogariovo mieste, Vladimiras Putinas padėkojo Aleksandrui Lukašenkai už atvykimą į Rusijos Federacijos sostinę.

Baltarusijos vadovas savo ruožtu sakė negalintis ignoruoti Maskvoje vykstančio susitikimo su Kremliaus vadovu.

„Brangus Aleksandrai Grigorjevičiau, ačiū, kad sutikote atvykti. Na, tikrai…“

„Kaip galėčiau nesutikti?“

„Na, mes visi esame užsiėmę žmonės, yra ką veikti ir namuose“.

Vladimiras Putinas sakė, kad vasario 16 d. stebėjo Aleksandro Lukašenkos spaudos konferenciją su užsienio ir šalies žiniasklaida, į ką Lukašenka atsakė: „Tikrai žiūrėjot? Tikriausiai susinervinot“.

Kremliaus vadovas patikino palaikantis „požiūrius ir principus“, kurių laikosi Baltarusijos vadovas.

„Kaip sutarėme, didžiąją laiko dalį skirsime plataus formato susitikimui – su kolegomis ir vyriausybėmis. Mes, kaip įprasta, kalbėsime apie visą savo santykių spektrą. Įskaitant saugumo ir karinio bendradarbiavimo klausimus“, – susitikime su Lukašenka reziumavo Putinas.

 

Pažymėtina, kad vasario 16 dieną Minske vyko Aleksandro Lukašenkos spaudos konferencija, kurioje dalyvavo užsienio ir valstybinės žiniasklaidos atstovai. Pokalbio su žurnalistais metu Lukašenka pagrasino Ukrainai Baltarusijos kariuomenės ir RF ginkluotųjų pajėgų invazija.

Per spaudos konferenciją Aleksandras Lukašenka taip pat pakartojo propagandinę Rusijos žiniasklaidos tezę ir pareiškė, kad Vakarai yra atsakingi už visapusišką Rusijos ginkluotųjų pajėgų invaziją į Ukrainą. Politikas atskirai apkaltino Kyjivo sąjungininkus nenoru nutraukti karo veiksmų ir atnaujinti taikų dialogą su Kremliumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(33)
(-31)

Komentarai ()