Skelbiama galingiausia technologija Žemėje: „tai kaip atominė bomba. Ji gali pakeisti istorijos eigą“  ()

Buvęs „Google“ inžinierius nurodo, kokia technologija kelia didžiausią pavojų žmonijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blake'as Lemoine'as, buvęs „Google“ darbuotojas, atleistas už bendrovės privatumo politikos pažeidimą, mano, jog dirbtinis intelektas kelia didelę riziką. Pasak jo, naujausi neuroninių tinklų modeliai yra galingiausias technologinis pasiekimas nuo atominės bombos išradimo momento, galintis iš esmės pakeisti istorijos eigą, rašo „interestingengineering.com“.

B. Lemoine'as baiminasi, kad pokalbių robotai ir įrankiai, tokie kaip „Microsoft Bing AI“, gali būti naudojami skleisti dezinformacijai, politinei propagandai, rasinei ar religinei nesantaikai. Jis buvo „Google“ LaMDA AI sistemos testuotojas, o baigęs bandymus paskelbė savo nuomonę, teigdamas, jog neuroninis tinklas turi „jausmus“ ir gali būti laikomas „protingu“. Inžinierius mano, kad DI turėtų būti nuodugniau ištirtas dėl tokios rizikos kaip jo naudotojo manipuliavimas.

„Manau, kad ši technologija yra eksperimentinėje stadijoje ir pavojinga ją dabar išleisti“, – sakė jis.

Tačiau tokie IT pramonės guru kaip Billas Gatesas mano, kad pokalbių robotai ir panašūs įrankiai nekelia jokio pavojaus žmonijai. B. Gatesas interviu „Financial Times“ pavadino naujausius dirbtinio intelekto modelius „senomis technologijomis“.

 

„Technologijos, kuriomis žaidžia dauguma žmonių, yra pasenusios ištisa karta“, – sakė jis.

B. Gatesas taip pat pabrėžė, kad žmonės patys moko pokalbių robotus provokuojančių dalykų, bando rasti būdų, kaip apgauti dirbtinio intelekto modelį arba jį suklaidinti. Taigi, pirmiausia, žmonės turėtų elgtis išmintingiau ir „neprovokuoti“ neuroninių tinklų nepadoriems, įžeidžiantiems pasisakymams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()