[ŽT] „Tipiška Putino taktika“ – perspėja nepasitikėti prezidente Zurabišvili  (2)

Tai, kad Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili stojo į protestuotojų pusę, gali būti apgaulė, mano Julija Latynina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartvelai neturėtų patikėti Sakartvelo prezidentės Salomės Zurabišvili pažadu panaikinti įstatymą dėl užsienio agentų. Verta siekti, kad dokumentas būtų nedelsiant atšauktas iš Parlamento.

Apie tai savo „Twitter“ tinklaraštyje parašė Rusijos žurnalistė ir politinė emigrantė Julija Latynina.

Ji įsitikinusi, kad S. Zurabišvili, kuri žodžiais stojo į protestuotojų pusę, meluoja. „Tai tipiška V. Putino taktika. Dabar išsiskirstysite, o tada mes su tuo susitvarkysime. Ir tikrai, tada jie susidoros su visais, kurie išėjo į aikštę“, – perspėjo žurnalistė. Pažymėtina, kad kovo 7 dieną Sakartvele kilo masiniai protestai.

Priežastis buvo ta, kad Sakartvelo parlamentas per pirmąjį svarstymą priėmė skandalingą įstatymą dėl užsienio agentų. Paaiškėjo, jog šis dokumentas yra beveik visiška Rusijos įstatymo, leidžiančio Kremliui išvalyti nepriklausomą žiniasklaidą ir visą opoziciją savo šalyje, kopija. Per protestus Tbilisyje įvyko susirėmimai su policija, kuri prieš žmones panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas.  

 

S. Zurabišvili šia proga įrašė žmonėms skubią vaizdo žinutę. Ji formaliai stojo į protestuojančiųjų pusę, bet kartu pridūrė, kad įstatymo projektas bus atšauktas „ne šiandien ir ne rytoj“. Padėtis Sakartvele tebėra įtempta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(5)
(4)

Komentarai (2)