Tai ne šiaip sutapimas: kodėl visi Karališkosios gvardijos kariai alpsta vienodai ir kas laikoma didžiule gėda (Video)  ()

Šimtmečius sargybiniai saugojo britų monarchus nuo pat senovės laikų, kai jie kovojo vienas šalia kito. Šiuo metu šie sargybiniai saugo karališkąsias rezidencijas ir yra vienas iš Jungtinės Karalystės simbolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi Didžiosios Britanijos karališkosios gvardijos nariai alpsta, griūva veidu žemyn, tačiau paaiškėjo, kad tai nėra eilinis sutapimas. Apie tai rašo „Lad Bible“.

Karališkosios šeimos sargybiniai iš tikrųjų mokomi, kaip tinkamai apalpti. Tai daroma iš anksto, nes apalpsta karališkieji gvardiečiai gana dažnai, o vasarą jiems gresia ypatingas pavojus.

„Kai tik jie pajunta, kad tuoj nualps, jie turi atsiklaupti ant vieno kelio ir prispausti veidą prie grindų. Toks elgesys, atrodo, turi specialų pavadinimą, vadinamą alpimu stovint ramiai“, – naujajame vaizdo įraše „TikTok“ tinkle sakė Šerifas El Sahli.

@sherifelsahly How To Faint🤯#sherifelsahly ♬ original sound - Sherif El Sahly

 

„TikTokerio“ spėliones patvirtina majoras Dai Bevanas, vadovavęs 101 Velso garbės sargybos kuopai princo Williamo ir dabartinės Velso princesės vestuvėse, vykusiose 2011 metais.

„Turėtumėte apalpti stovėdami ramiai. Greičiausiai tai gresia lūžusia nosimi ir visa eile iškritusių dantų“, – sakė jis.

Pasitaiko atvejų, kai sargybiniai griūva ant nugaros, tai laikoma negarbingu poelgiu, todėl jo reikėtų vengti bet kokia kaina. Sargybiniams taip pat patariama išgerti iki penkių litrų vandens, kad neištiktų dehidratacija, nepaisant to, kad jie negali palikti savo pozicijų.

 

Seržantas-majoras Mottas, buvęs karalienės gvardijos narys princesės Dianos vestuvėse su dabartiniu karaliumi, pasakojo apie savo ypatingą ritualą, kad nenualptų. Jis bėgdavo penkias mylias rytą, po to laukdavo jo sotūs pusryčiai, kojų pirštų kratymas ir blauzdų tempimas.

Karališkoji gvardija yra karališkosios šeimos apsauga, kuri yra pavaldi Gynybos ministerijai. Ją sudaro penki pėstininkų pulkai ir dvi kavalerijos. Pėstieji apsaugos darbuotojai dėvi raudonas uniformas ir juodas kepuraites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()