„Visiškai beprotiškas partneris“. Net Kinija pašiurpusi, ką Europoje padarė Putinas (Video)  ()

Buvęs šnipas Jurijus Švecas atskleidė Kinijos plano kaip bendrauti su Rusija detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonominiai santykiai vis dar sieja Kiniją ir Rusijos Federaciją, o susitarimai, pasiekti Xi Jinpingo vizito metu, buvo susiję būtent su šia šalių santykių sritimi.

Jurijus Švecas aiškino, kad Kinijai tapti priklausomai nuo Rusijos Federacijos dujų atžvilgiu yra nuostolinga, nes šalies agresorės ateitis yra nenuspėjama ir didelė tikimybė, jog tuomet teks greitai ieškoti alternatyvos, kaip ir buvo ES šalims karo Ukrainoje fone.

Naujausią Kinijos vadovo vizito Rusijos Federacijoje rezultatų analizę galite rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Amerikiečių analitikas santykiuose su Kinija išsakė Rusijos poziciją: „Kinijos ekspertai didžiuojasi galėdami parodyti, kad esame ne tik naudingųjų iškasenų tiekėjai, bet ir galime parduoti Kinijai ką nors iš to, ką darome savo rankomis. Su pasididžiavimu kalbėjome apie tai, ką darome,  Kinija pernai gavo net 5 milijardus dolerių vertės grūdų. Jie iš karto nustatė, kad tai, žinoma, nesąmonė, tai ašaros, tai centai, bet vis dėlto Kinija jei galėtų visiškai atsisakyti, ką mes darytume, jei negautume tų 5 milijardų dolerių“.  

 

Jurijus Švecas atkreipė dėmesį ir į Kinijos valdžios „išmintį“: „Kalbant apie Kremliaus dujų planus. Kremlius, matyt, ruošėsi ir per šį susitikimą labai norėjo pasirašyti susitarimą dėl  dujotiekio „Sibiro jėga -2“ darbo pradžios.

Nepavyko. V. Putinas kalbėjo, jog viskas arti, laukė iki paskutinės dienos ir nieko neįvyko“.

„Bloomberg“ ir „Financial Times“ pranešė, kad bendražygis Xi Jinpingas šaltai atsiliepė į desperatiškus V. Putino raginimus dideliais kiekiais pirkti dujas iš Rusijos. Tiksliau, ignoravo. Abu šaltiniai rašo, kad tai atspindi Pekino politiką: Kinija neketina kartoti Europos Sąjungos klaidos, kuri kažkada nuo angliavandenilių pateko į 90% priklausomybę nuo Rusijos, o paskui ją skausmingai nutraukė. Kinija atsižvelgia į šią patirtį ir daro viską, kad apsisaugotų, nes žino, jog turi reikalų su dažnai neapgalvojančiu pasekmių, o kartais ir ekstravagantišku partneriu“, – savo mintis reziumavo buvęs žvalgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()