[ŽT] Smūgis JAV saugumui: Kinija surinko žvalgybos informaciją iš slaptų JAV karinių objektų  (1)

JAV pareigūnai patvirtino, kad virš JAV skridęs Kinijos šnipų balionas sugebėjo surinkti žvalgybos duomenis iš kelių slaptų JAV karinių objektų, kol buvo numuštas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-04 [ŽT] Smūgis JAV saugumui: Kinija surinko žvalgybos informaciją iš slaptų JAV karinių objektų  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 3 d. „NBC News“ stebėtojai pranešė, kad Kinija valdė balioną, kuris kelis kartus praskrido virš kai kurių objektų, realiu laiku perduodamas informaciją.

„Kinijos gauta žvalgybos informacija buvo surinkta daugiausia iš elektroninių signalų, kurie ateina iš ginklų sistemų arba apima bazės personalo žinutes“, – sakė Pentagono atstovas.

Medžiagoje pažymėta, kad kovo 28 d. Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas šiuo klausimu kalbėjosi su Kinijos komunistų partijos Centrinio komiteto Užsienio reikalų komisijos biuro vadovu Wang Yi. Kadangi JAV ir Kinijos santykiai yra nestabilūs, nė viena iš šalių nepaskelbė šio pokalbio detalių.

 

Žurnalistai rašo, jog informacija apie Kinijos šnipų balionus tapo prieinama kaip tik tuo metu, kai Baltieji rūmai bando organizuoti pokalbį tarp JAV prezidento Joe Bideno ir Kinijos lyderio Xi Jinpingo. Vašingtonas to tikėjosi dabartiniu metu, tačiau Pekinas kol kas atmetė bandymus surengti pokalbį, o J. Bideno administracija jau nebemano, kad tai įvyks artimiausiu metu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: