[ŽT] „Žmonijos likimo negali spręsti 5 šalys“: Erdoganas reikalauja reformuoti JT Saugumo Tarybą  (1)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paragino reformuoti JT Saugumo Tarybą. Jo manymu, neįmanoma suvaldyti žmonijos likimo, pasikliaujant penkių valstybių nuomone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamą pareiškimą jis padarė susitikimo su užsienio šalių ambasadoriais ir diplomatais Turkijoje metu, praneša „Anadolu“ agentūra. R.T.Erdoganas paragino „įtraukiančią ir visapusišką“ JT Saugumo Tarybos reformą.

„Dabartinė tvarka, dėl kurios žmonijos likimas priklauso nuo penkių šalių valios, nėra stabili. Būtina skubiai visapusiškai reformuoti JT Saugumo Tarybą, - sakė Recepas Tayyipas Erdoganas.

JT Saugumo Tarybą sudaro 5 nuolatinės narės. Kalbame apie Rusiją, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, JAV ir Kiniją. Kiekviena iš jų turi veto teisę. Balandžio 1-ąją Rusija perėmė pirmininkavimą Saugumo Tarybai, o tai labai papiktino visuomenę.

R. T. Erdoganas taip pat pakomentavo Rusijos karą prieš Ukrainą. Šalies vadovas pažymėjo, kad tiki galimybe „pasiekti teisingą taiką, kuri leis abiem pusėms garbingai pasitraukti iš konflikto ir išves mūsų regioną iš sūkurio, į kurį jis buvo įtrauktas“.

 

Jis pažymėjo, kad Turkija žino apie teroristinių grupuočių „žodinius žaidimus, diplomatinius ir karinius triukus“. Prezidentas patikino, kad jo valstybė viską atidžiai seka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai (1)