[ŽT] „Staigmena“ Putinui nuo Moldovos: Atėnuose pasirašytas svarbus dokumentas  ()

Prieš Rusijos puolimą Ukrainoje Moldova dėl dujų importo buvo visiškai priklausoma nuo Rusijos dujų bendrovės „Gazprom“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl didžiulių antirusiškų sankcijų, įvestų po Rusijos invazijos į Ukrainą, Moldova pasirašė pagrindinį susitarimą su Graikijos valstybine įmone „DEPA Commercial“ dėl mėlynojo kuro tiekimo.

Moldovos televizijos kanalo TV8 žiniomis, dokumentą Atėnuose pasirašė oficialaus vizito Graikijoje metu Moldovos energetikos ministras Viktoras Parlikovas ir valstybės įmonės „Energocom“ vadovas Viktoras Binzaris.

V. Binzaris teigė, kad regiono prekybininkai palankiomis kainomis tiekia dujas iš kelių geografinių vietovių, įskaitant Rytus, JAV ir Afriką.

Ši sutartis sudaroma prieš bet kokią pardavimo sutartį ir yra privaloma tarp Europos Sąjungos įmonių.

„Bendradarbiaujant Moldavijai ir Graikijai, padidės požeminių dujų telkinių Ukrainoje vaidmuo siekiant aprūpinti Vidurio Europą gamtinėmis dujomis šaltuoju einamųjų metų sezonu. „Energocom“ praėjusio sezono Graikijos-Bulgarijos jungties naudojimo patirtis parodė galimybę panaudoti transbalkaninį dujotiekį atvirkštiniu režimu“, – sakė energetikos ministras V. Parlikovas.

 

Graikija laikoma strateginiu tašku, kuriame yra prieinamų energijos šaltinių – jau veikia suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas, o antrasis terminalas turi būti užbaigtas iki metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: