[ŽT] Netikėta įvykių eiga: Putinas bijo vykti į Afriką - kas nutiko?  ()

Rusijos prezidentas bijo būti suimtas pagal Tarptautinio baudžiamojo teismo išduotą orderį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-21 [ŽT] Netikėta įvykių eiga: Putinas bijo vykti į Afriką - kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas baiminasi atsidurti Hagos teisiamųjų suole.

TBT išdavus Kremliaus vadovo arešto orderį neteisėto ukrainiečių vaikų trėmimo byloje, jis atšaukia savo keliones į užsienį. Strateginės komunikacijos centro duomenimis, neseniai V. Putinas atšaukė du „neoficialių vizitų“ užsienio vizitus – į Turkiją ir Pietų Afriką, apie kuriuos buvo pranešta iš anksto.

Ne taip seniai Pietų Afrikoje, komentuodami Rusijos prezidento vizito į BRICS viršūnių susitikimą, kuris vyks šioje šalyje šių metų rugpjūtį, galimybę, jie patvirtino, kad pripažįsta TBT jurisdikciją ir privalo laikytis jos sprendimų. Jei padėtis su Pietų Afrika aiški, tai Turkija neratifikavo Romos statuto ir, atitinkamai, neprivalo vykdyti jo įsakymų.

 

Nepaisant to, Kremlius nusprendė apsisaugoti ir atšaukti šį V. Putino vizitą, rašoma pranešime. Tuo pat metu Rusijos užsienio reikalų ministerija TBT sprendimą pavadino „nereikšmingu“ ir tvirtino, kad jis niekaip nepaveiks V. Putino darbo. Jie net tikino, jog teisiniu požiūriu į tai nereaguos.  

Tačiau šią savaitę Rusijos parlamento žemieji rūmai priėmė įstatymą, pagal kurį Rusijos Federacijoje bus įkalinama 5 metams už parodytą TBT galią sulaikyti V. Putiną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: