[ŽT] Kažkas nutiko labai rimto: Brazilijos prezidentas paskelbė neįtikėtiną kalbą apie Rusiją ir karą Ukrainoje  ()

Balandžio pradžioje Lula da Silva pasiūlė Krymą atiduoti Rusijai, tačiau staiga apsigalvojo dėl karo ir Rusijos invazijos vertinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai Brazilijos prezidentas Lula da Silva po kelių skandalingų pareiškimų apie Ukrainą staiga „pasikeitė batus“ ir pasmerkė Rusijos invaziją.

Anksčiau, viešėdamas Kinijoje, politikas kartojo Kremliaus propagandos tezes ir teigė, kad Ukraina yra viena iš karo iniciatorių, o JAV ir Vakarų šalys kursto karo ugnį, padėdamos Kyjivui ginklais. Jis taip pat pasiūlė Rusijai atiduoti okupuotą Krymą. Tačiau po stipraus Vašingtono atsako L. da Silva staiga persigalvojo.

Per oficialų vizitą Portugalijoje jis kritikavo Rusiją, kaltindamas Maskvą dėl okupacinės armijos įsiveržimo į Ukrainą, rašo „Euronews“. Be to, jis pabrėžė, jog tiki tarptautine tvarka, pagrįsta teise ir pagarba nacionaliniam suverenitetui.

 

„Smerkiame Ukrainos teritorijos pažeidimą... Karinė intervencija, nukreipta prieš tautą, kovojančią už savo laisvę, niekada nesibaigs pergale“, – pabrėžė jis.

O lankantis Kinijoje, jo žodžiai skambėjo visiškai kitaip. Socialinių tinklų vartotojai teigia, kad aštri Amerikos valdžios reakcija praskaidrino Brazilijos prezidento mintis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(0)
(87)

Komentarai ()