JAV skubiai kreipėsi pagalbos, visame pasaulyje ieško Rusijos agentų. Kas nutiko?  (1)

Norvegija praėjusių metų pabaigoje suėmė mokslininku apsimetusį rusų šnipą. Kitas mokslininkas Sergejus Čerkasovas buvo sulaikytas praėjusių metų pabaigoje Brazilijoje. Estija pernai suėmė FSB pareigūną Vadimą Konoščenką. Be to, įtariami Rusijos šnipai neseniai buvo suimti Lenkijoje, Švedijoje ir Slovėnijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos visame pasaulyje ieško Rusijos agentų, kurie galėtų būti sulaikyti ir iškeisti į du neteisėtai Rusijos Federacijoje sulaikytus amerikiečius – žurnalistą Evaną Gershkovichą (Evanas Gerškovičius) ir buvusį karininką Paulą Whelaną.

CNN praneša apie tai remdamasi savo šaltiniais.

Baltieji rūmai netgi svarsto galimybę švelninti sankcijas, jei tai padėtų mainams, sakė šaltiniai.

JAV pareigūnai CNN privačiai pasakė norintys E. Gershkovichą ir P. Whelaną susigrąžinti pagal vieną susitarimą. Baltieji rūmai nori sužinoti, kokie pasiūlymai galėtų būti įdomūs Rusijai.

Valstijos šiuo metu nelaiko aukšto lygio šnipų, todėl pagalbos paprašė savo sąjungininkų. Vašingtonas šiuo klausimu kreipėsi į Braziliją, Norvegiją ir Vokietiją, taip pat į buvusio socialistinio bloko šalis.

 

Vokietija sulaikė buvusį Rusijos žvalgybos pulkininką Vadimą Krasikovą. Jis buvo įkalintas už Sakartvelo piliečio nužudymą Berlyno parke 2019 m. Šaltiniai CNN sakė, kad Maskva „labiausiai domisi“ V. Krasikovo ekstradicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(5)
(14)

Komentarai (1)