To dar nebuvo! „Peržengta raudonoji linija“: Armėnija oficialiai blokuoja ekonominį bendradarbiavimą su Rusija  ()

Rusija liko be Armėnijos paramos ES įtarus, kad pastaroji reeksportuoja savo prekes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 15 d. Armėnija oficialiai atsisakė ekonominio bendradarbiavimo su Rusija. „Peržengta raudonoji linija“. Tai pareiškė ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas, aiškindamas, kad jo šalis negali leisti sau sankcijų pritaikymo dėl bendradarbiavimo su Rusijos Federacija.

Armėnijos vadovas pripažino, kad jo šalis yra orientuota ir į ES, ir į JAV, narystės Eurazijos ekonominėje sąjungoje faktas neprivers jos nuolat sutikti tik su Rusija. „Sankcijos yra mūsų raudonoji linija. Ir mes tai labai aiškiai sakome Rusijai“, – reziumavo Armėnijos vyriausybės vadovas.

Viena iš tokio Armėnijos sprendimo priežasčių galėtų būti Ursulos von der Leyen šiandien išsakyta pozicija. Europos Komisijos pirmininkė sakė, kad ES gali uždrausti gabenti savo prekes į šalis, kurios, kaip įtariama, padeda Rusijos Federacijai.

 

Kalbama apie tai, jog gabenant prekes į Armėniją, dingo prekių iš Europos Sąjungos už daugiau nei 1 milijardą dolerių. Veidrodinė situacija yra ir gabenant prekes iš ES į Kazachstaną, Uzbekistaną, Gruziją, Kirgiziją ir Baltarusiją. Įtariama, kad jos nukeliauja į Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: