Ukrainai iškėlė grandiozinį iššūkį. „Ne mūsų reikalas nurodyti, kaip tai padaryti, bet tai būtina“  ()

Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos pirmininkas Tiny Kox‘as mano, kad Ukrainoje būtina surengti parlamento ir prezidento rinkimus net ir karo padėties sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

T. Kox‘as tai pasakė interviu „Europos pravda“ metu.

PACE prezidentas pripažįsta, kad Ukrainoje šiuo metu galioja karo padėtis ir konstitucija tokiomis sąlygomis rinkimų rengti neleidžia.

„Taigi jūs turite išspręsti šį iššūkį“, - sakė T. Kox‘as. „Ne mūsų reikalas nurodyti, kaip tai padaryti, bet, žinoma, Ukraina turi organizuoti laisvus ir sąžiningus rinkimus. Nes tai yra jūsų pareiga pagal Europos Tarybos chartiją. Ir, žinoma, jūs tai padarysite“, - pabrėžė jis.

Kartu PACE prezidentas pripažino, kad rinkimų organizavimas bus itin sunkus, tačiau, anot jo, yra pavyzdžių iš kitų šalių, ypač Turkijos, kurioms pavyko surengti rinkimus po niokojančio žemės drebėjimo.

„Laimėti karą, išgyventi šią invaziją jau yra neįtikėtinas iššūkis. Tačiau atkurti, sustiprinti, atstatyti šalį, laikantis demokratijos taisyklių, teisinės valstybės ir žmogaus teisių – šis iššūkis liks prieš jus dar daugelį metų. Bet jūs turite įveikti jį“, - sako T. Kox‘as.

 

„Nes jei to nepadarysit, tada jums patiems kils klausimas – ką mes gynėme šiame kare, kurį Rusija pradėjo prieš Ukrainą?“, - paklausė jis.

Anot jo, yra ir kitų šalių, kurios surengė tinkamą balsavimą rinkimuose, pavyzdžių. Be to, egzistuoja galimybė balsuoti internetu.

„Nebus priekaištų Ukrainai, jei rinkimai nebus idealūs. Bet jei nerengsite rinkimų, tada visiems kils klausimų apie jus. Demokratija, žinoma, nėra tik rinkimai. Tačiau be rinkimų demokratija neįmanoma“, - pabrėžė PACE prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(34)
(-30)

Komentarai ()