Putinas bijo vykti į Indiją. Skelbiama netikėta žinia  (1)

Hagos orderis nėra vienintelė priežastis – Kremliaus vadovo sprendimui įtakos turėjo ir bepiločių lėktuvų ataka prieš Maskvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau vengia tarptautinių kelionių po to, kai TBT išdavė jo arešto orderį neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos byloje.

Praėjusį mėnesį atsisakęs skristi į Turkiją, kur buvo atidaryta „Rosatom“ pastatyta Akkuyu atominė elektrinė, jis taip pat nevyks į SCO viršūnių susitikimą, kuris vyks birželio 4 dieną Indijoje. Nepaisant to, kad Indija yra laikoma „draugiška“ šalimi Maskvai ir nepasirašė Romos statuto, kuris yra pagrindinis dokumentas TBT darbe, todėl neprivalo vykdyti jo įsakymų, Rusijos prezidento vizitas į SCO posėdį neįvyks.

Anot „The Hindu“, viršūnių susitikimas, kurį iš pradžių buvo planuota surengti akis į akį, bus surengtas vaizdo konferencijos variantu. Oficiali formato pakeitimo priežastis yra „sunkumai su planavimu“.

Be to, įtakos turėjo Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą, „metęs šešėlį“ galimai V. Putino kelionei į šį forumą. Savo ruožtu „Verstka“, remdamasis aukšto rango šaltiniu Rusijos parlamente, rašo, kad Hagos įsakymas nėra vienintelė V. Putino atsisakymo skristi į Indiją priežastis – jo sprendimui įtakos turėjo ir Maskvos ataka bepiločiais lėktuvais.

 

„V. Putinas nesijaučia saugus“, – sakė pašnekovas. Rugsėjo mėnesį vyks dar vienas organizacijos forumas, kuriame dalyvaus Rusija.

Kalbame apie BRICS viršūnių susitikimą, kurį surengs Pietų Afrika. Ši šalis, skirtingai nei Indija, pripažįsta TBT jurisdikciją, tačiau jos valdžia jau paskelbė apie planus suteikti diplomatinį imunitetą visiems susitikimo dalyviams. Nepaisant to, apie V. Putino dalyvavimo viršūnių susitikime patvirtinimo vis dar nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: