Rusijoje krachas. Netikėtai galingas smūgis, sustojo visa bankų sistema  ()

Rusijoje visa bankų sistema sustojo visoje šalyje, nes neveikė bankų ryšiui su Rusijos centriniu banku naudojamas interneto paslaugų teikėjas. Įtariama, kad į interneto paslaugų teikėją „Infotel“ įsilaužė proukrainietiška grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neveikė ir „Sberbank“ internetinės paslaugos, savo „Twitter“ paskyroje paskelbė Igoras Sushko, „Wind of Change Research Group“ vykdomasis direktorius.

Panašu, kad už tai nuopelnus prisiėmė „Cyber.Anarchy.Squad“. Grupė paskelbė visą „Infotel“ vidaus klientų sąrašą – 100 iš 400 klientų yra bankai, likusieji – kredito įstaigos, automobilių pardavėjai ir, žinoma, Rusijos centrinis bankas. Grupė teigia, kad buvo sunaikinta visa infrastruktūra, praneša I. Sushko.

Savo svetainėje „Infotel“ paskelbė pranešimą. Dėl kibernetinės atakos dalis jų įrangos buvo fiziškai iškepta. „Brangūs partneriai! Norėtume jus informuoti, kad dėl masinės programišių atakos prieš UAB „Infotel“ tinklą buvo sugadinta dalis tinklo įrangos. Šiuo metu atliekami remonto darbai. Kai darbai bus baigti, informuosime jus. Tikimės Jūsų supratimo ir tolesnio bendradarbiavimo.“

 

Kaip teigia I. Sushko, išjungus „Infotel“, o jo tinklo įrangą fiziškai iškepus kinetinėmis kibernetinėmis atakomis, tarpbankines operacijas Rusijoje teko atlikti rankiniu būdu.

Po 33 valandų neveikimo „Infotel“ tinklas buvo atkurtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()