[ŽT] „Gaus dujas už neregėtą kainą pasaulyje.“ Skelbiama slapta žinia, ką asmeniškai įsakė Putinas  ()

Baltarusija gaus rusiškas dujas už neregėtą kainą pasaulyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 [ŽT] „Gaus dujas už neregėtą kainą pasaulyje.“ Skelbiama slapta žinia, ką asmeniškai įsakė Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija iki 2031 metų gaus dujas iš Rusijos Federacijos žemiausia kaina pasaulyje. Tai sakė Baltarusijos ambasadorius Rusijoje Dmitrijus Krutojus birželio 26 dieną duodamas interviu Rusijos leidiniui „RIA Novosti“.

Anot diplomato, sprendimą nustatyti minimalią dujų kainą Baltarusijai pagal ilgalaikę sutartį su „Gazprom“ priėmė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas asmeniškai.

„Kalbant apie kainodarą, prezidentai susitarė pastaruosius trejus metus galiojusią formulę pratęsti kitam trejų metų laikotarpiui – iki 2026-ųjų“, – pridūrė ambasadorius.

Dmitrijus Krutojus taip pat paminėjo ketinimą sukurti vieningą Rusijos Federacijos ir Baltarusijos dujų rinką. Anot jo, iki gruodžio V. Putinas ir A. Lukašenka turėtų būti informuoti apie metodiką, kuri leis suvesti dujų kainų skaičiavimo formules, atsižvelgiant į dviejų šalių ekonomikų struktūrų skirtumą.

 

Pažymėtina, kad M. Krutojaus pareiškimas buvo padarytas netrukus po „Wagner“ karinio maišto Rusijos Federacijoje pabaigos, kuris buvo išspręstas tarpininkaujant Aleksandrui Lukašenkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(21)
(-17)

Komentarai ()