Netikėta: Prigožinas turėjo vieno iš Rusijos aukščiausios karinės vadovybės pareigūnų pagalbą  ()

Žurnalistų teigimu, buvęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų jungtinės grupės Ukrainoje vadas padėjo „V. Putino virėjui“ koordinuoti veiksmus. Sukilime galėjo dalyvauti ir kiti Rusijos kariuomenės generolai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Jungtinių Rusijos ginkluotųjų pajėgų Ukrainoje vadas generolas Sergejus Surovikinas iš anksto žinojo, kad „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas ruošia karinį maištą. Apie tai rašo laikraštis „The New York Times“, remdamasis su žvalgybos duomenimis susipažinusiais JAV pareigūnais.

Leidinio pašnekovai teigė dabar norintys išsiaiškinti, kiek S. Surovikinas padėjo J. Prigožinui koordinuoti veiksmus. Amerikiečiai karinį maištą vadina Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui rimčiausia grėsme per 23 jo valdymo metus.

J. Prigožino bandymui pakeisti Gynybos ministerijos vadovybę galėtų pritarti ir kiti Rusijos kariuomenės generolai.

„J. Prigožinas nebūtų sukėlęs sukilimo, jei netikėtų, kad kiti valdžioje esantys pareigūnai ateis jam į pagalbą“, – sakė šaltiniai.

Jei V. Putinas ras įrodymų, kad generolas S. Surovikinas padėjo J. Prigožinui, tai nedelsdamas pašalins jį iš vadovybės. Tačiau kol kas aišku, kad Rusijos Federacijos prezidentas dėl maišto ketina kaltinti tik privačios karinės struktūros vadovą, mano pareigūnai ir analitikai Jungtinėse Valstijose.

 

Aukšti JAV pareigūnai teigia, kad generolo S. Surovikino ir J. Prigožino aljansas gali paaiškinti, kodėl „Wagner“ vadovas vis dar gyvas, nepaisant to, kad jis užėmė pagrindinį Rusijos karinį centrą ir įsakė vykdyti ginkluotą žygį į Maskvą.

Žurnalistai pastebėjo, kad generolas S. Surovikinas pasisakė prieš „vagneriečių“ sukilimą. Jis paragino grupę įsibrovėlių Ukrainoje išlaikyti savo pozicijas ir neprisijungti prie J. Prigožino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: